Ύστερα από μια αρκούντως εξωστρεφή Πρωτοχρονιά, μια ελληνική Τσικνοπέμπτη, μια Μardi Gras με καρναβάλι αλά Λουιζιάνα κι ένα μεξικάνικο Cinco de Mayo, στο «Mama Roux»... τα street parties πλέον τα λες και (πολυπολιτισμική) παράδοση. Στο πέμπτο στη σειρά, το Σάββατο 29/9, ο αμερικάνικος Νότος ξαναχτυπά με ισχυρές δόσεις BBQ.

Μαζί με τα κρεατικά σε στιλ Νέας Ορλεάνης, Τέξας και Κάνσας, στον πεζόδρομο θα σερβίρουν θαλασσινά, σούπα gumbo (από τα πλέον κλασικά πιάτα της κρεολέζικης και Cajun κουζίνας) και χορτοφαγικά ψητά.

Οι Roux All Stars θα σιγοντάρουν με R&B της Νέας Ορλεάνης και τον προσκεκλημένο τους από το Λος Άντζελες Doctor Tommy στο πιάνο και στα φωνητικά. Οι σχάρες θα ανάψουν στις 9 μ.μ., το live θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ., αν όμως πάτε νωρίτερα, γύρω στις 7.30 μ.μ., θα πετύχετε κάτι μάλλον ασυνήθιστο για τη δική μας Αιόλου: μια παρέλαση στα πρότυπα των Second Line parades της Νέας Ορλεάνης. Χάλκινα, κρουστά και χορευτές θα κινηθούν στα γύρω στενά, σε έναν… περιπατητικό εορτασμό της ζωής στην πόλη. Το θέμα που διάλεξε για την παρέλασή της η ομάδα του «Μama Roux»  είναι «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Μπάρμπεκιου». Καλός συνδυασμός…

(Αιόλου 48-50, 2130048382)


Πηγή: athinorama.gr