Έχουμε και λέμε λοιπόν «καλό ψάρι». Ταυτόχρονα όμως έχουμε και ένα ενδιαφέρον περιβάλλον που δίνει πόντους στη γαστρονομική απόλαυση. Η αίθουσα είναι ευρύχωρη με κυρίαρχο το λευκό χρώμα στους τοίχους και τις γήινες καφέ αποχρώσεις στο πάτωμα. 

Ο κατάλογος είναι αφιερωμένος στην ψαροφαγία σε όλες σχεδόν τις εκδοχές. Τα ορεκτικά με αισθητή παρουσία ψαριού, αλλά όχι μόνο, συμπληρώνονται από πιάτα με γαρίδες και καλαμάρι σε διάφορες εκδοχές που εκτός από πρώτα μπορούν να παίξουν και το ρόλο κυρίως πιάτου. Ατού του μαγαζιού όμως είναι τα όστρακα. Περίπου δέκα επιλογές από μύδια μέχρι φούσκες κάνουν το Κόκκινο Ψαράκι ενδιαφέρον και μόνο γι’ αυτό. Στα κύρια, είναι προφανές, κυριαρχούν το ψάρι και τα ζυμαρικά που παραπέμπουν σε αυτό. 
Από τα όστρακα δοκίμασα στρόμπους (ένα είδος κοχυλιών) και πετροσωλήνες. Τρυφερά και γευστικά και τα δύο άλλα και με ένα υπέροχο πικάντικο ζουμάκι οι πετροσωλήνες. Σε ότι αφορά τα κύρια καταρχήν ήρθε στο τραπέζι μία πάστα με καρπούς της θάλασσας. Al dente spaghetti, φρέσκια ντομάτα, κομματάκια από χταπόδι, κυδώνια και γαρίδες. Οι τελευταίες είχαν στεγνώσει λίγο στο ψήσιμο αλλά παρ’ όλα αυτά στο σύνολο του το πιάτο είναι ενδιαφέρον. Τρία μικρά μπαρμπούνια μου έδωσαν να καταλάβω ότι η κουζίνα ξέρει από τηγάνι.

Το «Κόκκινο Ψαράκι» είναι ένα καλό εστιατόριο ψαριού με πρόσθετο πλεονέκτημα, ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον. Βέβαια δεν είναι δίπλα στο κύμα. Έμενα αυτό δεν με ενόχλησε καθόλου. Και κάτι τελευταίο. Η wine list με δέκα μόνο ετικέτες λευκού κρασιού θέλει ενίσχυση. Η ποιότητα της πρότασης το επιβάλλει. 

Πλήρες δείπνο : 30 – 40 ευρώ, χωρίς το κρασί 
Σχέση ποιότητας/τιμή : καλό (στο είδος του) 

Ευαγγελιστριάς 36, Ν. Ερυθραία
Τηλ. : 2106201572
Σαβ. και μεσημέρι, Κυρ. μόνο μεσημέρι
Δευτ. κλειστά

Πηγή: athinorama.gr