Το Βραστό σαν περιβάλλον έχει δύο όψεις. Καταρχήν το έξω.
Είναι ένας χώρος, απολύτως φιλόξενος για το χειμώνα, κλειστός με υαλοπετάσματα και με επαρκέστατη θέρμανση. Είναι απλός με καθαρόαιμη την αίσθηση της ταβέρνας. Χαρακτηριστικά τραπεζοκαθίσματα, χαρτί/τραπεζομάντιλο και με mini διαφορά τα κολονάτα ποτήρια του κρασιού.

Ταυτόχρονα είναι φιλικός και για τους καπνίζοντες. Το βράδυ που επισκέφθηκα «Το Βραστό» ήταν κυριολεκτικά «πίττα». Μέχρι να φύγω αρκετά τραπέζια είχαν ήδη διπλώσει. 

Το «μέσα» είναι μία τελείως διαφορετική εικόνα. Παλ χρώματα στους τοίχους ατμοσφαιρικός φωτισμός με καλαίσθητα φωτιστικά, μία βιτρίνα με διάφορα διακοσμητικά γυαλικά και βιβλία σε μία ραφιέρα δημιουργούν ένα πιο σπιτικό, και θα έλεγα ευγενικό, περιβάλλον. Ως καπνιστής προτίμησα το «έξω». Σαν αισθητική όμως και ευχάριστη ατμόσφαιρα θα επέλεγα το «μέσα». Σε ένα χώρο φαγητού όμως όσο ελκυστικό και να είναι το περιβάλλον πηγαίνεις κυρίως για την απόλαυση των γεύσεων. Και εδώ «Το Βραστό» τα καταφέρνει μια χαρά. 

Οι προτάσεις που κάνει το menu είναι μάλλον αναμενόμενες για το είδος του μαγαζιού με κερασάκι στην τούρτα το βραστό μοσχάρι (ελιά, κότσι) που εκτός από τον σχετικό ζωμό συνοδεύεται από πατατούλες και καρότα. Είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και ταυτόχρονα ένα πιάτο που δεν προτείνεται συχνά. Έχει δε ως πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι πραγματικά πολύ καλό. Σπιτικό θα έλεγα. Γευστικά λιπαρό ζουμάκι και τρυφερό κρέας που έχει κρατήσει «ουσία» δίνουν ένα αποτέλεσμα που αν κατοικείτε στην περιοχή ή στις πέριξ συνοικίες (π.χ. Αγία Παρασκευή) κάνουν την μετακίνηση να αξίζει.

Από τα υπόλοιπα που δοκίμασα τα τυροπιτάκια (για την ακρίβεια τέσσερεις σχετικά μεγάλες και με νόστιμη γέμιση τυρόπιτες) είναι ένα ενδιαφέρον και χορταστικό πιάτο. Νοστιμότατα και κρεατωμένα είναι επίσης τα τηγανητά κεφτεδάκια αλλά και το γιουβέτσι. Αντίθετα η σαλάτα ρόκα/παρμεζάνα αν και με καλό ντρεσαρίσματα θα ήθελε μεγαλύτερη προσοχή σε ότι αφορά την τρυφερότητα των φύλλων και ορισμένα μάλλον σκληρά κοτσανάκια που υποθηκεύουν το σύνολο. Από τα επιδόρπια τα οποία προσφέρονται ενδιαφέρον έχει ο χαλβάς. 

Αφού προηγουμένως επισημάνω ότι το service είναι επαρκέστατο (σημαντικό με το μαγαζί γεμάτο) και ευγενικό θα καταλήξω στο συμπέρασμα το οποίο μάλλον βγαίνει αβίαστα. Το Βραστό είναι μία ταβέρνα με αναβαθμισμένη αισθητική (στην κύρια εσωτερική αίθουσα), βοηθητικούς χώρους, όπως οι τουαλέτες, πεντακάθαρους και καλό φαγητό στο είδος που υπηρετεί. Προτείνει δε επιπλέον και μία πολύ καλή σπεσιαλιτέ. Άρα ξεφεύγει από τα αυστηρά τοπικά όρια και μπορεί άφοβα να αποτελέσει πρόταση και για κατοίκους γειτονικών προαστίων. 

Πλήρες δείπνο : 20 – 30 ευρώ/άτομο, χωρίς το κρασί. 
Σχέση ποιότητας/τιμής : Καλή 
Ρόδων 3, Χαλάνδρι (Πολύδροσο) 
Τηλ. : 210 6813776
Κυρ. : Μόνο μεσημέρι, Κλειστό : Δευτέρα


Πηγή: athinorama.gr