Γάλλος μεν αλλά ο Michel Roux που επιμελείται την κουζίνα του «Avenue Bistro & Bar» έχει περάσει πάνω από τη μισή του ζωή στην Βρετανία.

Όσο για τον Άκη Πετρετζίκη που μαγειρεύει έχει κάνει, αν δεν κάνω λάθος, κι αυτός το πέρασμά του από κάποιες λονδρέζικες κουζίνες. Μάλλον έτσι εξηγείται η… γαλλοβρεταννική συμμαχία στο μενού «Sunday Roast» που ντεμπουτάρει αυτή την Κυριακή 13/1 στο γαλλικό μπιστρό του ξενοδοχείου Μetropolitan. Παραδοσιακό αγγλικό ψητό με πουρέ, λαχανικά και Yorkshire pudding τελευταία φορά έφαγα πέρυσι σε μια pub στο Shoreditch, μετά από μια πρωινή κουκουλωμένη βόλτα στην αγορά του Brick Lane, κι ομολογώ ότι μου ‘λειψε λίγο. Στο μεσημεριανό κυριακάτικο κατάλογο του «Avenue» πάντως, εκτός του περιώνυμου ψητού –ψητή μπριζόλα για την ακρίβεια- υπάρχουν κι άλλες επιλογές, όπως το κλασικό του μισό κοτόπουλο ψημένο στη rotiserrie, σερβιρισμένο με νιόκι πατάτας και σάλτα chasseur ή τηγανητός μπακαλιάρος με σος ταρτάρ και πουρέ αρακά, καθώς επίσης ορεκτικά και γλυκά. Μπορείτε να ακολουθήσετε την οδό του a la carte, υπάρχουν πάντως και δύο set menus: ένα για ένα άτομο, με € 28 (ορεκτικό, κυρίως πιάτο, ένα ποτήρι κρασί) και ένα για δύο άτομα με € 51 (ορεκτικό, δύο κυρίως πιάτα, δύο ποτήρια κρασί και ένα επιδόρπιο).

Κάθε Κυριακή από τις 12.30  έως τις 16:00. Ξεν Metropolitan, Λεωφ. Συγγρού 385, Π. Φάληρο, 2109471001.


Πηγή: athinorama.gr