Το «θυμίζει θάλασσα» ίσως να είναι λίγο αδόκιμο. Το γεγονός όμως παραμένει.
Τα πάντα μέσα σε αυτό το εστιατόριο παραπέμπουν σε αυτή. Από τους τοίχους που σε πολλά σημεία καλύπτονται από πλάτες ξύλινων εμπορευμάτοκιβωτίων μέχρι τη διακόσμηση.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Τάσο (Κόλλια) από το προηγούμενο στέκι του στα Ταμπούρια θα πω ότι εκείνη την εποχή ήταν το μοναδικό ψαρομάγαζο που εκτός από τα κλασικά, «αριστοκρατικά» μπαρμπούνια, τσιπούρες κ.λ.π. έψαχνε, έβρισκε και έβαζε στο τραπέζι σου ταπεινούς και ενίοτε σπάνιους θαλασσινούς θησαυρούς.

Όπως για παράδειγμα κατσούλες, γοβιούς κ.λ.π. Ακόμα και φρέσκια καλή γόπα. Ως φαίνεται εξακολουθεί να κάνει το ίδιο και σήμερα αρκεί να τον βοηθάει η μέρα και η ψαριά. Αυτό που άλλαξε στο σημερινό στέκι είναι η ποικιλία των ορεκτικών και των επιδορπίων. Η εικόνα είναι καλή και στις δύο περιπτώσεις με κάποια σκαμπανεβάσματα.

Επί παραδείγματι δοκίμασα ένα πολύ γευστικό γιουβέτσι σουπιάς με το μελάνι του και με ένα χάδι γλυκύτητας από σπόρους φρέσκου ροδιού. Εξαιρετικό είναι επίσης και το τηγανητό μαρούλι της θάλασσας (είδος φυκιού) αν και θα προτιμούσα λιγότερη έντονη την αίσθηση του λαδιού. Η καβουροσαλάτα είναι ενδιαφέρουσα, χωρίς όμως να αφήνει ιδιαίτερες αναμνήσεις. Αντίθετα το ρολό ωμού κολοκυθιού με καβούρι έχει τραγανή υφή και ελκυστικά ξινό χαρακτήρα.

Στο τέρμα της Λεωφ. Συγγρού μία δρασκελιά από τη θάλασσα είναι μία καλή διεύθυνση για την agenda σας.

Πλήρες δείπνο : 30 – 40 ευρώ/άτομο, χωρίς το κρασί. Σχέση ποιότητας/τιμής : Καλή Λεωφ. Συγγρού 363 & Δημοσθένους, Παλαιό Φάληρο Τηλ. : 210 9408620, 210 4629620 Και μεσημέρι. Κυρ. μόνο μεσημέρι

Πηγή: athinorama.gr