Τη μαγειρική του Μεντζέλου Δροσόπουλου την έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν στο «Figueira», το «Ακρωτήρι» και το «Sea ’n’ City» και μας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.

Ε, λοιπόν, η επόμενη φορά θα είναι στο δικό του εστιατόριο. Στο «Mentzelo’s Slow Food», που έκανε πριν από λίγο καιρό του ντεμπούτο του στη Γλυφάδα, ο σεφ συνδυάζει στοιχεία δημιουργικής και παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας χρησιμοποιώντας (με βάση τις αρχές του κινήματος του Slow Food) υλικά μικρών ντόπιων παραγωγών.

Στον κήπο του εστιατορίου μάλιστα, μαθαίνουμε ότι έχουν φυτέψει μαρούλια, ντομάτες, αγγουράκια, μυριστικά… Γλυκάδια πανέ με καπνιστά πράσα Μαραθώνα, καπνιστό χταπόδι ξιδάτο, κριθαρότο με φέτα αλλά και πρασόριζο, πίτες και γιουβαρλάκια σερβίρονται σε μια σάλα με ζεστά σύγχρονο χαρακτήρα - ένας παγκόσμιος χάρτης και μια βιβλιοθήκη φορτωμένη βιβλία μαγειρικής δίνουν τον τόνο.


Πηγή: athinorama.gr