Φτάνοντας στο "Αγροτικόν", ο καθένας από εμάς περίμενε κάτι διαφορετικό, μπάρα, ρακάδικο ή καφενείο; Η αλήθεια είναι ότι το "Αγροτικόν" συνδυάζει τα παραπάνω με ένα πρωτότυπο στυλ.
Νομίζεις ότι βρίσκεσαι όντως σε αγροτικό καφενείο (από τους τενεκέδες και το καζάνι τσίπουρου στο πατάρι έως τα στιχάκια στο μαυροπίνακα και τα κρεμασμένα σκόρδα) αλλά με πολύ νέο κόσμο και ζωντάνια. Το κλίμα είναι πολύ ζεστό και παρεΐστικο, κάτι που σου κάνει εντύπωση όταν μαθαίνεις ότι το μαγαζί έχει ανοίξει μόλις εδώ και τρεις μήνες (τέλη 2012). Καλά όλα αυτά αλλά δεν αρκούν για να βρεθείς στο ftinapota.gr.

Οπότε, όπως πιο εύκολα δεν θα μπορούσα να αφήσω να εννοηθεί, το "Αγροτικόν" έχει ΚΑΙ φτηνά ποτά, έχει ΚΑΙ νόστιμους μεζέδες (ρωτήστε και τα παιδιά εκεί τί να επιλέξετε) και παρέχει μπόλικες επιλογές σχετικά με την τοποθέτησή σου στο χώρο. Είτε καθίσεις στην μπάρα, για να παρακολουθείς λίγο την προετοιμασία του ρακόμελου, είτε κοντά στην τζαμαρία για να χαζεύεις απ' έξω, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ποτά θα εξακολουθήσουν να είναι φτηνά και οι μεζέδες νόστιμοι.

Και τις Κυριακές, αν σου τύχει και γλέντι με ρεμπέτικη ή παραδοσιακή μουσική, σε βλέπω να κάνεις την Καρπενησίου δεύτερο σπίτι σου. Ίσως και πρώτο.

Διεύθυνση: Καρπενησίου 52, Περιστέρι

Πηγή: ftinapota.gr