«Mην το ακούς έτσι το όνομα, είμαι χαρούμενος άνθρωπος» μου λέει ο Μανόλης Θλιβερός, ο σεφ, ο οποίος πλέον έχει να διαχειριστεί εκτός από την κουζίνα της «Κάππαρης» των Πετραλώνων και την κουζίνα στο νέο της αδερφάκι, το «Kabar», στο Θησείο.

 Στο καινούργιο bar-restaurant της Ακάμαντος το ελληνομεσογειακό μενού έχει ανάμεσα σε άλλα μαστέλο πανέ με ξηρούς καρπούς και σάλτσα σύκου, τραχανότο με μανιτάρια και καπνιστό ψαρονέφρι ή ρεβίθια με πορτσίνι, λάδι τρούφας και γραβιέρα, ενώ στο κομμάτι του μπαρ, κάτω από το συρμάτινο ταβάνι με τις δεσμίδες από γλόμπους, κυριαρχούν τα κοκτέιλ, με βασικούς bartenders τον Κυριάκο Ασλάνογλου και τον Γιώργο Κιπαρόιντζε του Bar Philosoply – μεταξύ των συνταγών τους θα πετύχετε και το «Kabarito», το οποίο μιξάρει μαστίχα με φύλα βασιλικού, στυμμένο λεμόνι και πουρέ φράουλας. Όσο για τη μουσική, από ότι μαθαίνω παίζει χαλαρά τις ώρες φαγητού και να δυναμώνει αργότερα- σε mainstream τόνους. Αυτά για αρχή, περισσότερα σύντομα.

Ακάμαντος 28, Θησείο, 2103464285


Πηγή: athinorama.gr