El Burrito είναι στην ισπανική γλώσσα «ο μικρός γάιδαρος», είναι η τορτίγια που τυλίγει κάθε είδους γευστική γέμιση φτιαγμένη με...
κρέας, λαχανικά και πικάντικα μπαχαρικά, αλλά και η πεντανόστιμη μεξικάνικη κουζίνα που απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς χάρη στο μεράκι του Ηλία Λόγγου, που εντρύφησε με πάθος στη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα.   
Ο χώρος χωρισμένος στα δύο, Cantina Mexicana για το φαγητό και Coctaileria για τα κοκτέιλ, παραπέμπει σε μια ζωντανή πολύχρωμη κουζίνα.  

Το «El Burrito» δίνει στο γκρίζο της πόλης μια χαρούμενη πινελιά και σε ξεναγεί στη χώρα του λαμπερού ήλιου και των χαμογελαστών ανθρώπων. Στο εσωτερικό του θα γίνεις αυτόπτης μάρτυρας ενός παντρέματος ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο Μεξικό, με μια ποπ-βιντάζ αισθητική που κυριαρχεί και απαρτίζεται από πλούσια διακοσμητικά στοιχεία. Μικρά αγαλματένια γαϊδουράκια, κορνίζες των μυθικών μεξικανών καλτ παλαιστών (λουτσαδόρες), η Μαντόνα της Γουαδελούπης, η Φρίντα Κάλο, ο Ζαπάτα, βιντάζ μπουκάλια και πολλές άλλες λεπτομέρειες δίνουν στο γεύμα σου mexican cult χαρακτήρα.  

Η κουζίνα του «El Burrito Cantina Mexicana» είναι σε πλήρη ετοιμότητα να ικανοποιήσει τα γούστα σου, και το κυριότερο, σε προσιτές τιμές. Συνοδεία χαρούμενων μεξικάνικων ήχων μπορείς να δοκιμάσεις πληθώρα γεύσεων από το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ Ediel Cuevas Lopez από την Γκουανταλαχάρα, συμβάλλοντας στην κατά το δυνατότερον πιστή μεταφορά των αυθεντικών μεξικάνικων γεύσεων στην Ελλάδα, και να δροσίσεις τον ουρανίσκο σου με ένα από τα πολυάριθμα και ευφάνταστης δημιουργίας κοκτέιλ.  

Chili con carne, τορτίγιες γεμιστές με κρέας, λαχανικά και πικάντικα μπαχάρια, τα καλύτερα nachos και fajitas της Θεσσαλονίκης σερβιρισμένα με το πιο εξαίσιο γουακαμόλε, είναι μια ιδέα μόνο από το τεράστιο μενού, που απαιτεί πολλή ώρα μελέτης. Το «El Burrito» σε περιμένει για ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο Μεξικό, άνευ εισιτηρίων. Και όπως λέμε και στα ελληνικά, Andale! Andale! Arriba! Arriba!

Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 220 622, www.elburrito.gr  

Πηγή: athensvoice.gr