Με έναν σχεδόν χρόνο λειτουργίας, έχει καταφέρει να προκαλέσει εντυπώσεις και να συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του Ηρακλείου, κι όχι μόνο, στον κεντρικό δρόμο της Μαρίνου Αντύπα.

Η δημιουργική, μεσογειακή κουζίνα του, με κυρίαρχο το ελληνικό στοιχείο, σε συνδυασμό με τις 1.400 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα -που μπορείς να επιλέξεις από την ομώνυμη κάβα- σου εξηγεί το γιατί...

Το "Vinotera" είναι ένα όμορφο, μοντέρνο ρεστοράν, με μεγάλη μπάρα για όσους θέλουν να απολαύσουν μόνο το κρασί τους – ο κόσμος που το γεμίζει κινείται ανάμεσα σε 30-40something. Ο φωτισμός του είναι προσεγμένος και ατμοσφαιρικός.

Στα ζυμαρικά δίνει βάρος το μενού. Νόστιμα γκαρκανέλι με κόκκινο ραγού μοσχαριού (λίγο σκληρό), αλλά ακόμη ωραιότερη πάστα με μανιτάρια και λάδι τρούφας.

Το φιλέτο συνοδεύεται από ωραίο πουρέ με βότανα του βουνού, το λαβράκι με πουρέ σελινόριζας είναι καλή ιδέα, η παντσέτα με τα κυδώνια, ωραία συνταγή, θα κέρδιζε αν το κρέας έβγαινε πιο μελωμένο.

Ένα διαφορετικού ύφους πιάτο με λαβράκι πάνω σε πουρέ σελινόριζας είναι επίσης ωραίο. Το λαβράκι "καψαλισμένο" με μια γλυκιά νότα και ο πουρές σελινόριζας με σάλτσα από σαφράν ντύνει όμορφα το ψάρι.

Δοκιμάστε διάφορα κρασιά σε ποτήρι και ενώ για επιδόρπιο μια τάρτα πορτοκαλιού με παγωτό σοκολάτα.

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210-2792.100