Μεσογειακά εδέσματα με καρπαθιώτικο στίγμα.

H ζεστή ατμόσφαιρα του μαγαζιού, σε τόνους του γκρίζου και του λευκού, θα σας κάνει να αισθανθείετε άνετα. Οι άνθρωποι ευγενικοί και ανοιχτοί, όσο πρέπει, εμπνέουν εμπιστοσύνη. Το ξύλινο γκριζόλευκο ταβάνι δίνει στο χώρο μια νότα σπιτίσιας θαλπωρής.

Γύρω σας θα δείτε και κυρίες κάποιας ηλικίας που έχουν φορέσει τα καλά τους για να πάνε σε ένα ταβερνάκι με το σύζυγο, και νεαρότερα ζευγάρια, και παρέες τριαντάρηδων αλλά και εκπροσώπους της ομάδας των resto-hunter, εκείνων, δηλαδή, που θεωρούν ιερή τους υποχρέωση να επισκεφτούν και να εκφράσουν άποψη για κάθε νέα άφιξη στην πόλη.

Όσο για το προκείμενο, δηλαδή το φαγητό, έχεις πολλούς λόγους να φας κάτι παραπάνω. Πριν παραγγείλετε, ακούστε τα πιάτα ημέρας, γιατί μπορεί να αποδειχθούν τα πιο ενδιαφέροντα.

Συκώτι με κύμινο και πορτοκάλι, παραδοσιακά στριφτούρια με απάκι και ξερό ανθότυρο, αρνάκι οφτό γεμιστό με πλιγούρι, το πασχαλινό φαγητό της Καρπάθου και ψήνεται αργά στον ξυλόφουρνο για έξι - εφτά ώρες, χορτοπιτάκια και μακαρούνες χειροποίητες με σιτάκα.

Αν προτιμάτε όμως, υπάρχουν και ψάρια ημέρας.

Κρίθαμος
Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση - Ν. Ψυχικό
210-67.28.790 και 210-67.28.791
Ανοιχτά κάθε μέρα από το μεσημέρι εκτός από Κυριακή βράδυ. Επίσης στον Κρίθαμο μπορούν να σας μαγειρέψουν και για το σπίτι, κατόπιν συνεννόησης.
Τιμή: 25 - 30 ευρώ το άτομο