Επαγγελματίας φωτογράφος, ο Γιώργος Γεράρδος, τον οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε δει στην μικρή οθόνη, να διαγωνίζεται στο τελευταίο MasterChef, μαγείρευε ερασιτεχνικά από τα δώδεκά του.

Τώρα μας κάνει... κλικ στη δική του κουζίνα, στο  «Ανθός Γεύσεων», ένα χαριτωμένο καφέ-μπιστρό στην Καλλιθέα (στο χώρο του πρώην «Μαγέρικου της Νάγιας»), στο οποίο είναι και συνιδιοκτήτης. Τα ξύλινα και μεταλλικά τραπέζια, στρωμένα με το παλιό πλακάκι που θα δείτε και στο πάτωμα, τα βαρέλια του παλιού μπακάλικου, τα λιτά φωτιστικά, κι η ανοικτή κουζίνα συνθέτουν ένα περιβάλλον όμορφο, ζεστό και χαλαρό.

Όσο για το φαγητό, έχει μοντέρνο ύφος, και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ελληνικά τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Έμαθα για μια φάβα «παντρεμένη», με σάλτσα από ντοματίνια Σαντορίνης και μαστίχα, ένα βουβαλίσιο μπιφτέκι με αρωματικό πουρέ πατάτας, έναν κόκορα στο τηγάνι με μέλι και ξινόμαυρο κρασί, έμαθα επίσης για ένα brunch που δεν περιορίζεται στα Σαββατοκύριακα: scrambled eggs, καγιανά, τηγανίτες με φράουλες και σαντιγί ή με μελωμένο μπέικον, όπως και σάντουιτς με κερκυραϊκό νούμπουλο ή τηνιακή λούζα μπορείς να τα παραγγείλεις στον «Ανθό» σε καθημερινή βάση, από τις δέκα το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Ωραία ακούγονται όλα αυτά, περισσότερα μόλις κάνουμε το πρώτο μας taste drive.

Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 2130271631.