Το Safka, το πρώτο και μοναδικό σκανδιναβικό εστιατόριο στην Αθήνα, προσφέρει κάτι ξεχωριστό τόσο με την κουζίνα όσο και με την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρά του.

Ο γνωστός σεφ Samu Koskinen είναι ο πρεσβευτής της σύγχρονης Nordic κουζίνας έχοντας δουλέψει στα καλύτερα εστιατόρια στο Ελσίνκι, στη Νέα Υόρκη, και στο Χονγκ-Κονγκ.

Συνεχώς πειραματίζεται με νέα συστατικά δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με αποτέλεσμα εμπνευσμένα και δημιουργικά πιάτα. Το εσωτερικό είναι επηρεασμένο από το μαγευτικό σκανδιναβικό τοπίο.

Το Safka προσφέρει ένα λιτό και ιδιαίτερο περιβάλλον σε διεθνές επίπεδο. Το μενού αλλάζει συχνά ακολουθώντας τα εποχιακά λαχανικά και προϊόντα. Ο περίφημος καπνιστός σολομός του Safka είναι το μοναδικό πιάτο που παραμένει σταθερά στο μενού και θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος στην Αθήνα.

Η κουζίνα περιλαμβάνει υλικά από την Σκανδιναβία όπως άγρια μανιτάρια, τάρανδο και μούρα, αλλά όλο και πιο συχνά ο σεφ συνδυάζει αρμονικά τα βόρεια στοιχεία με τοπικά ελληνικά προϊόντα οδηγούμενος σε εύγεστα, συναρπαστικά πιάτα.

Μ. Αλεξάνδρου 80-82 & Πηλέως, Κεραμεικός

Τηλ.: 2105243340

Τιμές: € 25-30
Πληροφορίες: Κλειστά Δευτ., Τρ.