Πιάτα με γαλλικό αξάν σε ένα μικρό, λιτό και φιλόξενο χώρο στο Μεταξουργείο.

Η θέση Στο Μεταξουργείο, μερικά τετράγωνα μέσα από την Πειραιώς, σε μια ήσυχη γωνία. Από την τζαμαρία μπορείς να χαζέψεις χαμηλά σπίτια -όχι ντιζάιν και ανακαινισμένα- και γκράφιτι στους τοίχους. Με λίγα λόγια μέσα Γαλλία, έξω Ελλάδα και μάλιστα υποβαθμισμένη, αλλά ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα τρυφερή.

Η ατμόσφαιρα Χαλαρή σαν γαλλικό μπιστρό. Ο χώρος είναι λιτός και φιλόξενος και αισθάνεσαι ότι σε περιποιούνται χωρίς να σε αγχώνουν ή να σε πιέζουν. Από τα μεγάφωνα θα ακούσετε μερικά old time classic γαλλικά τραγούδια (διάβαζε Aznavour και Adamo) που οπωσδήποτε δημιουργούν ατμόσφαιρα. Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω ότι ήταν κάπως εκνευριστικό να ακούς για δεύτερη φορά το σπαραξικάρδιο «J’ ai crié, crié, Aline».

Το φαγητό Προτείνω αυτή τη φορά να αφήσετε στην άκρη διαιτητικά ταμπού και απλώς να απολαύσετε. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά προσεγμένος. Τα αυγά μπρουγιέ με λευκή τρούφα ίσως να σας παραξενέψουν οπτικά, αλλά έχουν εθιστική γεύση. Από τα πιάτα θα ξεχώριζα το κοτόπουλο με μηλίτη και μήλα σoτέ (αν και τα μήλα είναι εκτός εποχής). Ό,τι και να διαλέξετε όμως δεν πρόκειται να απογοητευτείτε.

Ο λογαριασμός Θα πληρώσετε γύρω στα 20-25 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί. Οπότε ο λογιαριασμός εξαρτάται από το πόσο πίνετε.

Η κάβα Το μόνο σημείο στο οποίο «πάσχει» το εστιατόριο. Η κάβα είναι μικρή και, για το δικό μου γούστο, όχι ιδιαίτερα αξιόλογη. Αλλά ακόμη και έτσι σίγουρα θα ξαναπάω.

Επιπλέον πληροφορίες Το πάρκινγκ στη περιοχή είναι σχετικά εύκολο. Λειτουργεί Τρίτη-Σάββατο 7.30 μ.μ.- 12.30 π.μ. Πάντως, αν θέλετε να πάτε στο όριο του ωραρίου, π.χ. τα μεσάνυχτα, καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλεφώνημα προηγουμένως. Το εστιατόριο θα κλείσει για καλοκαίρι στις 23 Ιουλίου.

Λεωνίδου 80 και Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-52.41.120.