Η οδός Βαλαωρίτου αποτελεί μια μικρογραφία της πόλης και η “brasserie” της, μια αξιοπρεπής επιλογή για καφέ και φαγητό.

Η θέση Παρακάμπτοντας τις κυρίες που κοντοστέκονται στις βιτρίνες της Βουκουρεστίου, εκεί που συνωστίζονται τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και επιχειρήσεις, λοξοδρομείς αριστερά βγαίνοντας στον πεζόδρομο.

Η ατμόσφαιρα Μια πετυχημένη διασταύρωση εστιατορίου και καφέ, αυτό είναι η brasserie. Χαζεύοντας έξω από το παράθυρο τον κόσμο να βολτάρει, μπορείς να βυθιστείς με έναν καφέ ή μ’ ένα ποτήρι κρασί, όπως και οι πολιτικοί και νομικοί που κάθονται γύρω σου, στη μυρωδιά των φρεσκοκομμένων σελίδων. Καιρού επιτρέποντος, κάθεσαι στα τραπέζια στον πεζόδρομο και απολαμβάνεις σουλάτσο και φυσικά, τσιγάρο.

Το φαγητό Ελληνική, μεσογειακή, διεθνής - ένα μείγμα λεπτεπίλεπτο, ελαφρύ και σικ- χωρίς να σημαίνει ότι δεν χορταίνεις. Και ντολμαδάκια και σπρινγκ ρολς και κρέας και ψάρι στη σχάρα και στην κατσαρόλα. Και από τις σαλάτες, σίγουρα κάποια από τις 11 θα έχει φτιαχτεί για σένα.

Ο λογαριασμός Το μενού έχει κρυμμένους άσους, καλά πιάτα και τιμές γύρω στα 40 ευρώ για ορεκτικό, κύριο και σαλάτα.

Η κάβα Ελληνικοί και ξένοι οίνοι συνοδεύουν το γεύμα ή το δείπνο σας.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί από τις 10 το πρωί και η κουζίνα κλείνει στις 12.00  τα μεσάνυχτα.Την Κυριακή κλειστά. Το κάπνισμα απαγορεύεται μέσα, αλλά όχι και στα τραπεζάκια του πεζόδρομου.

Βαλαωρίτου 15, Αθήνα, τηλ.: 210-36.41.530.