Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας που προσφέρει μεγάλες γαστρονομικές εμπειρίες και θέα στον Παρθενώνα. 

Η θέση 

Στο roof garden του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental, στο δέκατο όροφο. 

Η ατμόσφαιρα 

Υπάρχει διάχυτη μια λεπτότητα, πολύ καλό σέρβις και μοναδική θέα, στο φωτισμένο Παρθενώνα. Για μια ξεχωριστή περίσταση είναι ιδανική επιλογή. 

Το φαγητό 

Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Μetayer, με θητεία στο «Βαρούλκο», στο γαλλικό «Le Divellec», στο «Fleur de Sel» στην Αγγλία - όλα βραβευμένα με αστέρια Michelin. Και οι δύο σαλάτες που παραγγείλαμε είχαν υπέροχα αρώματα και γεύσεις. Τόσο αυτή με φρέσκες καραβίδες, ζελέ ούζου, πούδρα από ελιές Καλαμών, φύλλα σιναπιού και κρέμα αρωματισμένη από αυγά ψαριού, όσο και εκείνη με αυτοτάραχο και κρέμα από αβοκάντο, τραγανό κρητικό ψωμί και μελάνι σουπιάς. Πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι οι ποσότητες ήταν μικρές και ήρθαν σερβιρισμένες σε τεράστια πιάτα - σαν νούφαρα στη λίμνη. Στα κύρια πιάτα, όμως, οι μερίδες ήταν ικανοποιητικές. Το λαβράκι πάνω σε τραγανά λευκά σπαράγγια με άρωμα αυχοτάραχου και αφρό μαστίχας ήταν άριστα ψημένο και πεντανόστιμο, όπως και το μπαρμπούνι με κανελόνι από μελάνι σουπιάς γεμιστό με γαρίδες, μους από αυγολέμονο και σάλτσα δεντρολίβανο. 

Ο λογαριασμός 

60 ευρώ το άτομο (χωρίς κρασί). 

Η κάβα 

Περισσότερες από 200 ετικέτες, που μοιράζονται σε εγχώριους και αλλοδαπούς οίνους. 

Επιπλέον πληροφορίες 

Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από τις 19.30 το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα. Το αυτοκίνητό σας μπορείτε να το αφήσετε στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. 

Διεύθυνση 

Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, Λεωφ. Συγγρού 89-93, τηλ.: 210-92.06.655