Χωμένο ανάμεσα στα στενά δρομάκια των Αμπελοκήπων, για να το ανακαλύψεις πρέπει σίγουρα να είσαι από τους λάτρεις των ιταλικών ζυμαρικών ή να σε πάει κάποιος από τους πιστούς θαμώνες του -που τελικά φαίνεται ότι είναι πολλοί.

 Ο κατάλογος αποθεώνει, εκτός από κάποια ορεκτικούλια και σαλάτες, τα ζυμαρικά , τα οποία φτιάχνονται επιτόπου από αλεύρι που ταξιδεύει ειδικά από την Ιταλία για τις ανάγκες του εστιατορίου.

Δοκιμάστε μια εξαιρετικά ώριμη παρμεζάνα, μια αληθινή βουβαλίσια μοτσαρέλα που έρχεται ολόκληρη στο πιάτο στεφανωμένη με ώριμες ντομάτες, κάτι απλά αλλά πεντανόστιμα μανιτάρια σε ελαιόλαδο αρτυμένα με σκόρδο και μαϊντανό.

Κρατήστε την όρεξή σας για τα πολυδιαφημισμένα ζυμαρικά. Το Pesto Genovese είναι το must taste του εστιατορίου, φτιαγμένο εκείνη τη στιγμή ώστε να δένει και να αρωματίζει σε μια τέλεια συμφωνία τα φετουτσίνι. Η "τίμια" καρμπονάρα, δηλαδή με τσιγαρισμένη, χοντροκομμένη πανσέτα, αυγό και παρμεζάνα, ούτε καν συγγενεύει με αυτό το κατασκεύασμα, στο οποίο τα ζυμαρικά πλέουν σε μια θάλασσα από κρέμα γάλακτος.

Όλες οι μερίδες σερβίρονται σε κάτι "ήσυχα", βαθιά πιατάκια που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι να τρως σε τρατορία ιταλικού χωριού.
Όσο για το τιραμισού, έρχεται κι αυτό σεμνό και απλό, χωρίς φανφάρες και υπερβολές να μας κλέψει την καρδιά και να επαληθεύσει το σλόγκαν του καταλόγου: "φρέσκα ζυμαρικά, φρέσκα υλικά, γλυκά φτιαγμένα από μας".

Τιμή: €18 το άτομο με κρασί
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-02:00
Βαρνακιώτη 6, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6916676