Νοστιμότατη πίτσα σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο στο Πασαλιμάνι.

Η θέση Στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, λίγα μέτρα από την πλατεία Αλεξάνδρας.

Η ατμόσφαιρα Ατμόσφαιρα χαλαρού ιταλικού εστιατορίου, με τραπεζάκια έξω, στο μεγάλο πεζοδρόμιο του Πασαλιμανιού απέναντι από το κατάστημα. Το εσωτερικό του είναι συμπαθητικό, αλλά σχετικά μικρό, οπότε φοβάμαι πως ίσως υπάρχει αρκετός θόρυβος για όσους τρώνε μέσα -θα περιμένω να πάω το χειμώνα για να διαμορφώσω άποψη. Στα εξωτερικά τραπεζάκια, η δροσιά ακόμα και τις ζεστές νύχτες είναι οπωσδήποτε ένα θετικό στοιχείο, αν δεν σας ενοχλεί ο διερχόμενος κόσμος -το Πασαλιμάνι έχει πάντα κίνηση, ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια. Ένα ακόμα σημαντικό συν για το Parmigiani, το ευγενικό και ενημερωμένο προσωπικό.

Το φαγητό  Αξιόλογο καρπάτσιο, πολύ νόστιμες, ισορροπημένες σαλάτες και πολύ καλή πίτσα (αναμενόμενο, αν υπολογίσουμε πως ο ιδιοκτήτης του Parmigiani διατηρούσε επί 10 χρόνια το Mafioso, ένα από τα πιο γνωστά delivery πίτσας στον Πειραιά). Στα κυρίως, τώρα, επί το πλείστον φρέσκα ζυμαρικά, η κοινή αντίληψη ήταν πως χρειάζεται ακόμα δουλειά για να σταθούν στο ύψος της πίτσας. Πολύ καλό το pollo grigliato (κοτόπουλο ψητό), καλοψημένο αλλά όχι στεγνό, είναι μια καλή αφορμή, όπως και η πίτσα, για να επισκεφθείτε ξανά και ξανά το εστιατόριο.

Ο λογαριασμός Περί τα 15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 

Η κάβα Λίγες μπίρες (ανάμεσά τους και η πικρούτσικη αλλά πολύ νόστιμη Peroni Nastro Azzurro) και κάμποσες ετικέτες ιταλικών κρασιών, σε αρκετά καλές τιμές: ενδεικτικά, 14,90€ για ένα μπουκάλι Frascati Superiore.

Επιπλέον πληροφορίες Το εστιατόριο είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ, και διαθέτει delivery για τις γύρω περιοχές.

Parmigiani, Ακτή Μουτσοπούλου 11, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210 41 12 450