Χυτήριο

Χυτήριο

Τo ψητοπωλείο-μαγειρείο του πολύπειρου σεφ Κώστα Συντάκα. 

Η θέση Περίπου 100 μέτρα από το σταθμό του μετρό στον Άγιο Δημήτριο.  

Η ατμόσφαιρα Το «Χυτήριο» είναι ένα μαγειρείο μέσα στο οποίο η ταπεινή μαγειρική, δηλαδή αυτή για το καθημερινό τραπέζι, ανεβαίνει στο πιο ψηλό βάθρο.

Το φαγητό Για τον Κώστα Συντάκα, ταλαντούχο και πολύπειρο σεφ, με θητεία σε κουζίνες ελληνικές και γαλλικές, και καθηγητή στη σχολή Le Monde, το «Χυτήριο», ένα ψητοπωλείο-μαγειρείο στον Αγιο Δημήτριο, είναι το δικό του προσωπικό στοίχημα. Το μότο του είναι «σπιτικό φαγητό σε... εργατικές τιμές»  και η ποιότητα των πρώτων υλών αδιαπραγμάτευτη. Το φαγητό του εκφράζει την καλύτερη μορφή της καθημερινής κουζίνας.

Είναι αυτό που λέμε «μπουκιά και συχώριο», από τις μελιτζάνες ρολό με κιμά και φέτα, την τηγανιά κοτόπουλου και τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι τα σουτζουκάκια με φρέσκο πουρέ πατάτας και τη σπεσιαλιτέ του, την τραγανή γουρουνοπούλα ψημένη με χοντρό αλάτι - ένα λουκουμάκι στο στόμα! Κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι καινούργιο, ανάλογα με το τι υπαγορεύουν η εποχή και τα κέφια του μάγειρα: γεμιστά, γιουβαρλάκια, πατατούλες φούρνου, τραγανή κοτόπιτα, ψάρι πλακί, κρέατα της ώρας ή μαγειρευτά. 

Ο λογαριασμός Περίπου 15 ευρώ το άτομο. 

Η κάβα Μπίρες, χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο και αναψυκτικά. 

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι Σάββατο από τις 12 μ.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα. Διανομή κατ' οίκον. 

Χυτήριο, Αϊδινίου 9, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 97 13 282

Πηγή: gastronomos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο