Η πιο φρέσκια άφιξη του Κολωνακίου και μια από τις πιο δυνατές ολόκληρου του γαστρονομικού χάρτη της πρωτεύουσας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Food and Wine (F+W)! To wine restaurant... αφίχθη στη Ξενοκράτους στις αρχές Σεπτέμβρη και φέρει την υπογραφή του πολύ καλού Γάλλου chef Ολιβιέ Καμπανά και του εξαιρετικού sommelier Γιάννη Μακρή.

Όπως μαρτυρά και το όνομά του εδώ το πολύ καλό φαγητό συνδυάζεται με επίσης πολύ καλό κρασί.

Σε έναν minimal χώρο λοιπόν, με λιτές και καθαρές γραμμές, όπου ξεχωρίζουν η γυάλινη κάβα -ορατή και από τους δύο ορόφους-, το bar στο επίπεδο των τραπεζιών και η open kitchen, θα απολαύσεις πιάτα της γαλλικής κουζίνας που όμως τις περισσότερες φορές έχουν και κάποιες μεσογειακές κατευθύνσεις.

Πιάτα όπως το tartare καραβίδας με vinaigrette ginger και αρμπαρόριζα, το μοσχαρίσιο φιλέτο με αρακά a la francaise και άρωμα τρούφας, τα foie gras και αρκετά ακόμη είναι σίγουρο πως θα σε κάνουν πιστό επισκέπτη του.

Και δεν μπορείς παρά να συνοδέψεις το φαγητό σου με κάποια από τις 65 περίπου ετικέτες της λίστας κρασιών (Riesling από Γερμανία και Αλσατία, Chateau Margaux 1986, Chateau Latour 1986, Chateauneuf du Pape 'Cuvee Reservee' και πλήθος άλλων - σχεδόν όλες και σε ποτήρι) που θα αποτελέσει τον καλύτερο... συνταξιδιώτη σου σε μια πραγματική περιήγηση στην απόλαυση.

 

Ανοιχτά Τρ. - Σαβ. 13.00 -00.00, Κυρ. 13.00 - 17.00

Τιμή: €35 με κρασί

Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211146