Στη μοντέρνα φωτεινή σάλα του σερβίρει διαλεχτό ψάρι από το νησί του και ωραίες συνταγές. Βραβείο ελληνικής κουζίνας 2010.

Η Γλυφάδα απέκτησε ένα ακόμα στέκι καλής ψαροφαγίας.

Μακριά από τη θάλασσα (σε απόσταση αναπνοής από τη Λ. Βουλιαγμένης), ο χώρος ούτε για το θαλασσινό φολκλόρ του διακρίνεται ούτε «θέα θάλασσα» προτείνει. Παραπέμπει κατά κύριο λόγο σ' ένα κλασικό αστικό εστιατόριο με αντίληψη δεκαετίας ογδόντα, που αν δεν το ξέρεις πιθανόν να περάσεις απέξω χωρίς να τραβήξει την προσοχή σου. Αν όμως αποφασίσεις να διαβείς το κατώφλι, κέρδισες.

Όλα τα πιάτα του μυρίζουν ιώδιο… Το σαλατούρι (παραδοσιακός κυκλαδίτικος μεζές από σαλάχι) είναι πρωτότυπο και νόστιμο, τα φιλέτα μαριναρισμένου μπαρμπουνιού δεν παίζονται και ο μαρινάτος γαύρος είναι home made γεύσης. Προσθέστε τώρα σε αυτά μια πολύ καλή... μπαρμπουνομακαρονάδα (υπάρχει και μακαρονάδα με σκορπίνες) και θα αισθανθείτε «βασιλιάς» από τα πρώτα και μόνο. Με αυτά και με άλλα ενδιαφέροντα που προτείνει ο κατάλογος μπορεί να αισθανθείτε χορτάτος. Αξίζει όμως τον κόπο να προχωρήσετε και στο ψάρι. Δοκιμάστε τα μπαρμπούνια και ένα φαγκρόπουλο. Φρέσκα, νόστιμα κ.λπ., αλλά το κυριότερο σωστά και ζουμερά ψημένα. Με όλους τους χυμούς. Από τη Σχοινούσα με αγάπη

INFO
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ Χρ. Νέζερ & Θεμιστοκλέους 27, Γλυφάδα, 2108942205. Τιμή € 30-40.