Είχε μείνει κλειστός ο «Βασίλαινας» τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά ξεκινάει και πάλι αυτήν την εβδομάδα, με νέα ομάδα. Επικεφαλής στην κουζίνα ο Ρενάτο Μεκόλι και στη σάλα ο σομελιέ Γιάννης Μακρής.

Εκτός από τα κλασικά του μαγαζιού (ταραμοσαλάτα, φάβα, μπακαλιάρος με παντζάρια και σκορδαλιά), ιδού μερικές από τις καινούργιες σπεσιαλιτέ: αρκετά κρέατα θα μαγειρεύονται σε κενό αέρος, όπως η πανσέτα, το κοτοπουλάκι με τσιπς πατάτας και κολοκυθιού και το αρνάκι με λαχανικά και ριζότο με άγριο μάραθο. «Παίζουν», επίσης, χταπόδι καρπάτσιο, μαρινάτα ψαράκια με μαρμελάδα ντομάτας, σουτζουκάκια με κυμινάτο πουρέ κρεμμυδιού, κότσι χοιρινό, φρικασέ με σέσκουλα και κριθαρότο με γαρίδες και φρέσκο αβγοτάραχο. Θα υπάρχει, επίσης, μενού 7 πιάτων που θα κοστίζει γύρω στα € 27.

Πηγή: Αθηνόραμα, Δημήτρης Αντωνόπουλος