Μοντέρνα μανιάτικα και άλλα ενδιαφέροντα πιάτα σε ένα όμορφο νεοκλασικό κοντά στην Ακρόπολη.

Η θέση Στην αρχή της οδού Φαλήρου, σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η ατμόσφαιρα Το εστιατόριο, που φέτος συμπληρώνει 8 χρόνια λειτουργίας μέσα στον Νοέμβριο, φιλοξενείται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, από αυτά που υπάρχουν σε αφθονία πέριξ της Ακρόπολης. Το ΜάνηΜάνη είναι χωρισμένο σε δωμάτια, οπότε υπάρχει μια σχετική αίσθηση ιδιωτικότητας, παρόλο που, ως εστιατόριο, δεν είναι μικρό. Ως προς τη διακόσμηση, διατηρεί μια μίνιμαλ αισθητική με τον... μανιάτικο τρόπο, στην οποία κυριαρχούν παστέλ χρώματα (μπεζ, καφέ του ξύλου, λαδί) και απλή διακόσμηση, η οποία αλλάζει κατά καιρούς, παραμένοντας πιστή στο ίδιο δωρικό μοτίβο. 

Το φαγητό Από την αρχή της λειτουργίας του εστιατορίου, ο στόχος του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη ήταν να συστήσει στον υπόλοιπο κόσμο τις απλές αλλά εξαιρετικά έντονες μανιάτικες γεύσεις, προσαρμόζοντάς τες όσο γίνεται λιγότερο στις mainstream απαιτήσεις. Τα όπλα του, εκτός από την τεχνική, που αναμφισβήτητα κατέχει, η υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη, κατά το πλείστον από τη Μάνη. Κάποιες φορές, ωστόσο, η πρώτη ύλη αρνείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, στερώντας το τέλειο 10άρι από ένα, κατά τα άλλα εξαιρετικό γεύμα.

Ο λογαριασμός Περί τα 15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. Ως τις 6μιση το απόγευμα, στα περισσότερα πιάτα υπάρχει η επιλογή «Μισή Μερίδα - Μισή Τιμή», η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριο για πρώτη φορά να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις. 

Η κάβα Μικρή αλλά δυναμική, με καλές επιλογές ελληνικών κρασιών, καλές τιμές και δυνατότητα να επιλέξετε ποτήρι σε ορισμένες ετικέτες. Στο σημείο αυτό δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω πως στα ποτήρια, οι επιλογές δεν είναι μόνο ανάμεσα σε σχετικά φθηνά κρασιά, αλλά περιλαμβάνει και κρασιά αξιώσεων, όπως το θαυμάσιο ξινόμαυρο «Γη και Ουρανός» της οινοποιίας Θυμιόπουλου.

Επιπλέον πληροφορίες Το εστιατόριο είναι ανοιχτό τις καθημερινές από τις 3 μ.μ. ως τα μεσάνυχτα, από τη 1 μ.μ. ως τις 12.30 π.μ. τα Σάββατα, ενώ την Κυριακή είναι ανοιχτό μόνο το μεσημέρι, από τη 1 μ.μ. ως τις 6 μ.μ.

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Ακρόπολη, 210 9218 180