Η ιστορική ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές εξακολουθεί να σερβίρει εξαιρετική ψαρόσουπα, και όχι μόνο.

Η θέση Χαμηλά προς τη θάλασσα, κατεβαίνετε την Λεωφ. Συγγρού και βγαίνετε προς Φάληρο πέρνωντας τη Λάμπρου Κατσώνη. Στρίβετε αριστερά στην Πεισίστρατου και αφήνετε το αυτοκίνητο.

Η ατμόσφαιρα Μαγαζί που έχει χαράξει ιστορία. Οι σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού (όπως ο Παπαϊωάννου) έφευγαν από τα κέντρα διασκέδασης του Φαλήρου και πήγαιναν εκεί για φαγητό: «Πάμε στου Πεζούλα για ψαρόσουπα». «Όταν έφτασαν στο μαγαζί, ετοίμασαν τα μπουζούκια τους και άρχισαν να παίζουν και να τραγουδούν. Τους ακολούθησαν η Πάνου, η Σακελλαρίου και η Ντάλμα. Το γλέντησαν έως το πρωί». (Πάνος Γεραμάνης, 2001)

Το φαγητό Πολλά έχουν αλλάξει από το Ά51 που άνοιξε η ιστορική ψαροταβέρνα του Πεζούλα στις Τζιτζιφιές, το μαγαζί πέρασε στις επόμενες γενιές, στο μενού παρεισέφρησαν νέες γεύσεις, αλλά τέτοια γλέντια εξακολουθούν να στήνονται, η σούπα έχει ακόμα την ψήφο των μερακλήδων, η «μαγιά» της καλής ψαροταβέρνας είναι εδώ. Δοκιμάστε τη βραστή σαλάτα με πατάτα, κολοκύθι και κρεμμυδάκι, τις φρεσκότατες γαρίδες (καλύτερες οι βραστές), τα αχνιστά μύδια, την πέστροφα με το πλιγούρι και, φυσικά, κάποιο από τα ψάρια της ημέρας.

Ο λογαριασμός Υπολογίστε 20 - 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα Ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά, κυρίως λευκά- περίπου 7 ετικέτες. Υπάρχει και χύμα δικό τους κρασί, βαρελίσιο λευκό.

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τη 13 έως τις 23.30. Κυριακή βράδυ κλειστά.

Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, τηλ. 210 9422684