Το απόλυτο γαλλικο bistrot

Το Chez Lucien είναι, λοιπόν, ένας μικρός χώρος, βαμμένος σε ζεστό κίτρινο, με μόνη διακοσμητική τσαχπινιά το πλήρως στρωμένο τραπέζι και τις καρέκλες που είναι προσαρμοσμένο ανάποδα στο ταβάνι. Αυτό, αν σκεφτεί κανείς τη στενότητα χώρου που χαρακτηρίζει το κατάστημα, μπορείτε να το δείτε και ως μια νότα αυτοσαρκασμού και να το διασκεδάσετε.

Την ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι μάγειρες με τα χαρακτηριστικά ψηλά λευκά καπέλα, που μπαινοβγαίνουν στο κατάστημα. Οι ιδιοκτήτες είναι Γάλλοι και όταν σας πάρουν την παραγγελία θα νιώσετε σαν να είστε στη Γαλλία, καθώς εσείς θα επιμένετε να προφέρετε τα πιάτα με ελληνική προφορά (Α-ντρε-κότ, Κρεμ Μπρου-λέ και λοιπά) και αυτοί δε θα καταλαβαίνουν τι εννοείτε. Είναι, όμως, πολύ φιλικοί και απροσποίητοι, οπότε σύντομα θα συνεννοηθείτε.

Και ας περάσουμε στο παρασύνθημα. Το σίγουρο είναι ότι θα φάτε καλά. Το μενού προσφέρει σαλάτες και πρώτα πιάτα (8 ευρώ), κυρίως (14-18 ευρώ) και επιδόρπια (5-6 ευρώ),τιμές που αρχικά ίσως σας φανούν τσιμπημένες, αλλά με 22 ευρώ μπορείτε να πάρετε μενού τριών πιάτων της επιλογής σας (πρώτο, κυρίως και επιδόρπιο), πράγμα που σας συστήνω και που φυσικά κάνουν και οι περισσότεροι.