Για πίτσα και μακαρονάδα (κυρίως), στην πιο ωραία «βεράντα» της Αττικής, στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά.

Η θέση Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, ακριβώς πίσω από την εκκλησία.

Η ατμόσφαιρα Σημείο συνάντησης για Πειραιώτες -και όχι μόνο- από τη δεκαετία του '70, λειτουργεί αδιαλείπτως ως κέντρο bowling, ενώ ακριβώς από πάνω, ο χώρος φιλοξενούσε κατά καιρούς διάφορες επιχειρήσεις, συνήθως καφέ. Ασυναγώνιστο ατού, η εκπληκτική θέα -το Bowling Center βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του Πειραιά και η θέα από Σούνιο ως Πάρνηθα είναι κυριολεκτικά απεριόριστη. Εδώ και μερικούς μήνες, το χώρο έχει αναλάβει ο Όμιλος Λαδόκολλα, ο οποίος τον έχει ανανεώσει εκ βάθρων αισθητικά, αλλά και ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Πλέον, το Bowling Center λειτουργεί ως χώρος εστίασης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να απολαύσει καφέ ή ποτό: με χωρητικότητα 800 ατόμων και μεγάλους χώρους υποδοχής, οι προσφερόμενες υπηρεσίες διαχωρίζονται χωρίς πρόβλημα -όσο κι αν έχουμε εντρυφήσει στην κουλτούρα του mix&match, δεν είναι ευχάριστο να απολαμβάνει κανείς το ποτό του μυρίζοντας φρεσκοψημμένα μπριζολάκια από το διπλανό τραπέζι. 

Το φαγητό Μετά από 2 επισκέψεις, κατά τις οποίες παραγγείλαμε διαφορετικά πράγματα, η γενική εικόνα που αποκόμισα είναι πως το φαγητό είναι ικανοποιητικό, αν συνυπολογίσει κανείς πως πρόκειται για έναν χώρο, ουσιαστικά, μαζικής εστίασης, με κατάλογο και κουζίνα που προφανώς λειτουργεί έτσι ώστε να καλύπτει αντίστοιχες ανάγκες. 

Ο λογαριασμός Περί τα 15 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.

Η κάβα Λίγες επιλογές σε ελληνικές ετικέτες, μπίρες και αναψυκτικά. Συμπαθητικό και το δικό τους αρετσίνωτο λευκό. Μου λείπει μια ρετσίνα, την οποία αναζητήσαμε, αλλά δεν υπήρχε στον κατάλογο. 

Επιπλέον πληροφορίες Ο χώρος είναι ανοιχτός από νωρίς το πρωί ως τις 12 το βράδυ, 7 μέρες την εβδομάδα (Παρασκευή και Σάββατο κλείνει λίγο πιο αργά), ενώ η κουζίνα σερβίρει μεσημέρι και βράδυ.  

Προφήτης Ηλίας, Πειραιάς, τηλ.: 210 4122336