Δύο νεαρά παιδιά, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι, είναι οι ιδιοκτήτες του (σχεδόν κανούργιου – άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι) εστιατόριου Pasta… με νου.

Πρώτα ο δρόμος τους τούς πήγε στη Νάπολη για να μάθουν όλα τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής κουζίνας, ύστερα δούλεψαν παρέα σε ναπολιτάνικο ristorante και όταν ήρθαν πίσω ήταν έτοιμοι πια να ανοίξουν το δικό τους αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα.

Ένα μικρό χαριτωμένο σπιτάκι στη γειτονιά των Αμπελοκήπων, με μικρή αυλή, χαριτωμένο διάκοσμο τρατορίας, πίνακες με παλιές διαφημίσεις, κυρίως ιταλικές, ωραία φωτιστικά, μπουφέδες με προϊόντα ιταλικά και όλα αυτά μέσα σε έξτρα αλέγκρα ατμόσφαιρα. Το σέρβις γίνεται αποκλειστικά από τους ίδιους και είναι πολύ ζεστό και φιλικό.

Τα κρασιά τους είναι όλα από την «Μπότα», εμείς διαλέξαμε το Lacryma dei Christi del Vezuvio, ωραίο κρασί, ευωδιαστό, που ταίριαξε ιδανικά με όλα μας τα πιάτα. Σαλάτα με σπανάκι τρυφερό, καρύδια, ψητές κόκκινες πιπεριές, και ψητό κατσικίσιο τυρί με ωραιότατη καραμέλα balsamico και 6 πιτσάκια με διαφορετικές γεύσεις ήταν τα πρώτα μας.

Το καλύτερο πιτσάκι αναδείχτηκε εκείνο με την καπνιστή παντσέτα.

Μικρό μενού, με φρέσκα υλικά, αυθεντικά και όχι «περιπετειώδη», εκτελέσεις… με νου, κοντά στις αυθεντικές συνταγές.

Τα γλυκά μας τα απολαύσαμε το ίδιο και παραπάνω:  κλασική σπιτική pannacotta με υπέροχη homemade sauce καραμέλας και θαυμάσιο μασκαρπόνε με φρέσκιες φράουλες.

Πανόρμου & Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι
Τηλ.: 2106984846

Τιμές: € 20-25
Πληροφορίες: Έως 12.30 π.μ. Κυρ. & μεσημ.