Μεσπιλέα. Ελληνικά και νόστιμα


Με αυτό το όνομα βάφτισε η chef Ιωάννα Τσολομίτη το νέο της χώρο, παραπέμποντας σε ένα δέντρο, σύμβολο ζωής και μακροβιότητας.
Με αυτή την προσέγγιση διαμόρφωσε και έδωσε ζωή σε ένα διώροφο κτίριο, συνδυάζοντας τη βιομηχανική αισθητική της περιοχής με την οικεία διάθεση που θέλει να επικρατεί στο εστιατόριό της.

Διαλέγει πρώτες ύλες μόνο από την Ελλάδα και μαγειρεύει απλά για να ”περιποιηθεί” τους καλεσμένους της σαν στο σπίτι της. Η ίδια, καλλιτεχνική φύση – ζωγράφος και κεραμίστρια – με αξιόλογη πορεία στο χώρο της εστίασης (Ορίζοντες, Παλιά Αγορά,Deals κ.α), σε συνεργασία με τη δοκιμασμένη ομάδα της, έκανε τη Μεσπιλέα σημείο αναφοράς στο Γκάζι.

Στη Μεσπιλέα που λειτουργεί κάθε βράδυ αλλά και τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, αξίζει να ξεκινήσετε με τη σαλάτα με παντζάρι, πράσινα λαχανικά, φινόκιο, καρύδια και απαλή σάλτσα μουστάρδας και σιναπόσπορο ή καπνιστά παραγωγής της (πέστροφα, σολομό ή χοιρινό).

Συνεχίστε με μεζέδες – λουκάνικο μπουρέκι, χορτοκεφτέδες με μυρωδάτα χόρτα και ντιπάκι από γιαούρτι και καρύδι, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδες – συνοδεία κάποιου από τα εξαιρετικά κρασιά σε ιδιαίτερα φιλικές τιμές.
Μην παραλείψετε το πιάτο με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ”χερίσια μακαρόνια” φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά τσιγαρισμένα με φρέσκο βούτυρο και μυζήθρα.

Όλα αυτά είναι, δεν είναι παρά μόνο μια καλή εισαγωγή για τα κυρίως πιάτα όπως: γεμιστό ψαρονέφρι με ανθότυρο, μανούρι, μήλο και πανσέτα ή αρνάκι τυλιχτό σε φύλλο κρούστας στο πήλινο με κεφαλογραβιέρα και μυρωδικά καθώς και χοιρινό στο πήλινο με αχλάδι, μήλο και σέλερυ ψημένο με κρασί. Για το τέλος δοκιμάστε σοκολατένιο γλυκό γεμιστό με μους σαμπάνιας, μαύρα βύσσινα και σάλτσα σοκολάτας ή πορτοκαλογλυκό με αφράτη κρέμα πορτοκαλιού, καραμελωμένο φύλλο και σάλτσα πορτοκαλιού παρέα με ένα μοσχάτο. Στη Μεσπιλέα, οι εξαιρετικές πρώτες ύλες, η φροντίδα της chef και ο φιλόξενος χώρος, κάνουν τη διαφορά. Αν συνυπολογίσει κανείς και τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές, τότε έχουμε μια πρόταση που σίγουρα θα ξεχωρίσει αυτό το χειμώνα.

Κουζίνα: Ελληνική, Δημιουργική

Τύπος χώρου: Εστιατόριο
Περιβάλλον: Μοντέρνο, Άνετο
Μουσική: Συνοδευτική φαγητου
Ωρές λειτουργίας: Κυρ-Πεμ: 13:00-01:00, Παρ-Σαβ: 13:00-02:00
Μέση κατανάλωση: 10€ - 25 

Διεύθυνση Περσεφόνης 59 & Δεκελέων, Γκάζι, Γκάζι

Τηλέφωνο:21 0346 0972

Πηγή: greekeat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο