Με δημιουργικό οίστρο

Επειδή όμως η κουζίνα είναι ελληνική, τα χρώματα του «Urban» είναι, τελικά, πολλά. Ο μικρός και ευέλικτος κατάλογος είναι φτιαγμένος από την αρκαδίτισσα σεφ ­Κωνσταντίνα Φάκλαρη, που σπούδασε κοντά σε καλό δάσκαλο, τον Χριστόφορο Πέσκια.

Περιλαμβάνει μεν γεύσεις παραδοσιακές και αναγνωρίσιμες, αλλά ­«αποδομημένες», αλλιώτικες. Για καλωσόρισμα, ένα σφηνάκι ντομάτας με μους γιαουρτιού. Η φάβα «παντρεύεται» με τη μαστίχα, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ­γίνεται «αφρός», οι γαρίδες σαγανάκι αναδεικνύονται με πανακότα φέτας και κουλί ντομάτας. 

Κάθε πιάτο αποτελεί μια όμορφη ­έκπληξη, όπως το ζουμπουρλούδικο μικρό πεϊνιρλί με λούντζα Μυκόνου και μια ­αγγουροντοματοσαλάτα μεταμφιεσμένη σε σπαγγέτι.

Η ανάμεικτη σαλάτα με ­μαστέλο Χίου και φουρνιστές ντομάτες, δροσερή και χορταστική, μπορεί άνετα να γίνει και κυρίως πιάτο. Κρίμα, όμως, να χάσει κανείς το ανάλαφρο αρνάκι ­φρικασέ με βλίτα ή το σκουμπρί (παρακαλώ όμως με λιγότερο αλάτι) με τις ­αρωματικές πατατούλες του.

Βουτάδων 50, Γκάζι, τηλ.: 210-34.17.606