Η Ρένα της Φτελιάς, το αγαπημένο στέκι με την λατρεία στις γνήσιες ελληνικές γεύσεις, μόλις πριν μερικές μέρες άλλαξε «χέρια» αλλά και γευστική κατεύθυνση.

Το νέο εστιατόριο που άνοιξε στον χώρο της Ρένας της Φτελιάς λέγεται Barabicu και πέρασε πια στα χέρια των δύο θυγατέρων της Ρένας, στην Τζίνα και την Μπέσσυ. Το όνομα προκύπτει από την διάλεκτο της φυλής Ταϊνό στην Καραϊβική και σημαίνει «ιερή φωτιά», φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την μέθοδο ψησίματος κρεάτων πάνω στα κάρβουνα.

Ο γευστικός προσανατολισμός θέλει άφθονο και εκλεκτό κρέας, φροντισμένο με αγάπη και μεράκι και πάντα μια μοντέρνα και νόστιμη ματιά.

Στην κάρτα του Barabicu θα βρείτε γνωστά και φρέσκα κρέατα, όπως μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, χοιρινή πανσέτα, κοτόπουλο σχάρας, αλλά και πιο ιδιαίτερα όπως το rib eye και το black angus.

Δεν λείπουν φυσικά και τα «ελληνικά» ορεκτικά, ζεστά ή κρύα, όπως το λουκάνικο με χρωματιστές πιπεριές, τα ρολάκια μελιτζάνας με καπνιστό μπέικον, φέτα και ντομάτα, τα μαρινάτα παντζάρια με καρύδι, οι πατάτες με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα και οι πληθωρικές και φρέσκες σαλάτες.

Ο χώρος του είναι απλός, μοντέρνας αισθητικής, λιτός και προσεγμένος. Περισσότερα μετά την επίσκεψή μας...

Πληροφορίες: Barabicu, 25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, Αθήνα, 210 6743874,www.facebook.com/barabicu.gr, 24-28 ευρώ.

Βάλια Κανελλοπούλου