Μεσογειακό κελάρι με λυρική καλαισθησία

Δοκιμάστε παραδοσιακές γεύσεις και οίνους της Μεσογείου και ταξιδέψτε γευστικά και μουσικά σε μια άλλη Ευρώπη, νοσταλγική και ιδιαίτερη. Διοργανώνονται και τακτικά lives με ιδιαίτερες μουσικές της Μεσογείου.

H πέτρα, το ξύλο, τα κεριά κι η βαριά ρουστίκ επίπλωση σε συνδυασμό με το έντεχνο μουσικό πρόγραμμα από όλες σχεδόν τις χώρες της Μεσογείου μας έδωσαν το πρώτο στίγμα του εστιατορίου. Πέρα, βέβαια, από όλα τούτα, το ζητούμενο είναι πάντα η γαστρονομική προσέγγιση αυτού του πολλά υποσχόμενου γεωγραφικού χώρου.

Με φόντο, λοιπόν, τους πέτρινους τοίχους και με υπόκρουση τα τραγούδια της μικροκαμωμένης ντίβας Edith Piaf, αναμέναμε να δοκιμάσουμε τις αρωματισμένες με αστεροειδή γλυκάνισο γαρίδες, που λογικά θα έπρεπε χάρη στον ενδιαφέρον και πολύπλοκο μπαχαρικό να σφύζουν από πολυπλοκότητα κι ένταση. Τελικά και αυτές, όπως και η πράσινη σαλάτα με το ξινόμηλο, πέρασαν μάλλον απαρατήρητες από όλους μας. Την κατάσταση έσωσε το πληθωρικό και έτσι και αλλιώς εκφραστικό και λίγο καυτερό, μαγειρεμένο με πικάντικη πάπρικα, τσορίθο.

Τα κυρίως πιάτα μάς προσγείωσαν ακόμα πιο πολύ, με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε ότι το ταξίδι μας στον γαστρονομικό γαλαξία της Μεσογείου θα συνεχίσει μάλλον αδιάφορα, με οδηγό μια σχεδόν ερασιτεχνική μαγειρική προσέγγιση. Το γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με σπανάκι ήταν τόσο στεγνό που δεν πήγαινε μπουκιά κάτω, ενώ η γαρνιτούρα με τα περίφημα ψητά λαχανικά ήταν απελπιστικά ίδια με εκείνη του φιλέτου.

Ομολογουμένως, το φιλέτο σφυρίδας με τα χόρτα ήταν καλοφτιαγμένο και τίμιο, αλλά του έλειπε το μεσογειακό ταπεραμέντο κι η σπιρτάδα που θα το απογείωνε! Επιδόρπιο δεν ζητήσαμε και τελειώσαμε πίνοντας την τελευταία γουλιά από το εξαιρετικό ιταλικό κρασί και τη γλυκιά μελωδία από το «Meglio Stassera».

Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου, Αθήνα - Κέντρο
Τηλ. 210 3420700

Ώρες: Τετάρτη - Σάββατο από τις 21:30, Κυριακή από τις 13:30.
Μέση τιμή κατ' άτομο: €33 €