Αθήρι: στον Κεραμεικό


Chef: Αλέξανδρος Καρδάσης

Ένα παραδοσιακό νεοκλασικό αρχοντικό με εσωτερική αυλή σε μια από τις πιο ιστορικές γωνιές της Αθήνας, τον Κεραμεικό, διάλεξαν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου ”Αθήρι” για να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό χώρο. Διατήρησαν τα κλασικά παραδοσιακά στοιχεία του νεοκλασικού τα οποία έντυσαν με μοντέρνα διακόσμηση , και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό που συναρπάζει.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης κατορθώνει με μετατρέπει σε gourmet προτάσεις γνωστές μας παραδοσιακές συνταγές. Αυτό που θέλει είναι να απολαμβάνουν την κάθε τους μπουκιά οι θαμώνες και να το ευχαριστιούνται. Ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο στην παρασκευή των διαφόρων πιάτων και στην κουζίνα του δεν χρησιμοποιεί σκόνες μαγειρικής και κονσέρβες.

Τα φύλλα ετοιμάζονται στο ”Αθήρι”. Το ελαιόλαδο είναι παρθένο ελληνικό. Τα θαλασσινά και ψάρια φρεσκότατα. Τα κρέατα νωπά. Για τα γλυκά που παρασκευάζονται και αυτά στο ”Αθήρι” βάζει το χεράκι του ο σεφ ζαχαροπλαστικής Θεόδωρος Μωυσίδης. Το μενού εντυπωσιακά ”απλό”.

Από τις σαλάτες ξεχωρίζει η ”Αθήρι” με λόλα πράσινη, κάρδαμο, φύτρες, εσκαρόλ, γαλλική σαλάτα, ραντίτσιο, φρέσκα αρωματικά, κρουτόν, λαδόξιδο με δαμάσκηνο. Από τα ορεκτικά το χταποδάκι με σάλτσα γλυκού κρασιού, ενώ για κύριο πιάτο μοσχάρι κοκκινιστό με χειροποίητες μακαρούνες, Από τη ποικιλία των επιδορπίων ξεχωρίζει ο μπακλαβάς με παγωτό λαχταριστό. Η κάβα πλούσια και ενημερωμένη. Ένας χώρος ξεχωριστός και μοναδικός στο κέντρο της πόλης...........

Πλαταιών 15,10435, Κεραμεικός τηλ.210 346 2983

Πηγή: greekeat

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο