Παράμαλο: Εκλεκτά θαλασσινά στη Νέα Κηφισιά

Παράμαλο: Εκλεκτά θαλασσινά στη Νέα Κηφισιά

 θέση Από την Εθνική Οδό βγαίνετε στην έξοδο προς Κηφισιά και κατευθύνεστε δεξιά, προς την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η ατμόσφαιρα Ο χώρος του «Παράμαλου» είναι απλός, με το λευκό και το μπλε χρώμα να κυριαρχούν, αλλά το μεγάλο ατού του είναι η αυλή, όπου το καλοκαίρι τα τραπεζάκια μπαίνουν κάτω από τα πεύκα. 

Το φαγητό Ο Θανάσης ο «Τσαφ», έτσι τον φώναζε η μητέρα του και του έμεινε μέχρι σήμερα, γνωστός από την ψαροταβέρνα που διατηρούσε για χρόνια στη Χαλκίδα, έχει πάθος με τα θαλασσινά και τα ψάρια. Στο νέο του ουζερί-ψαροταβέρνα, το «Παράμαλο», που εδώ και λίγους μήνες έχει ανοίξει στη Νέα Κηφισιά, οι προκλήσεις είναι πολλές. Τα κυδώνια μοσχοβολούσαν θάλασσα, οι πετροσωλήνες ήρθαν μέσα σ’ ένα τηγανάκι, αχνιστές στο λεμονάτο ζουμάκι τους, σκέτη πρόκληση για πολλές βουτιές ψωμιού, το οποίο να σημειώσουμε ότι ήταν εξαιρετικής ποιότητας.

Οι περισσότερες θαλασσινές πρώτες ύλες έρχονται απευθείας από τη Χαλκίδα και η ποιότητά τους ελέγχεται καθημερινά. Εμείς ξεκινήσαμε με τα οστρακοειδή και συνεχίσαμε με μια μεγάλη σαλάτα βραστά - κολοκυθάκια, παντζάρια, χόρτα. Εν τω μεταξύ, στο τραπέζι μας έφτασε η τηγανητή καραβιδόψιχα, με σπιτική μαγιονέζα στο πλάι, και ένα τραγανό και μαστιχωτό τηγανητό φρέσκο καλαμάρι, νοστιμότατο. Από τα ψάρια διαλέξαμε τις ουρές πεσκανδρίτσας στη σχάρα, απίθανες στη γεύση και στο ψήσιμο. Κλείσαμε με μια σοκολατόπιτα σκέτη κόλαση. 

Ο λογαριασμός Περίπου 30-35 ευρώ το άτομο. 

Η κάβα Ούζα, τσίπουρα, χύμα κρασί και 5-6 εμφιαλωμένα από τον ελληνικό αμπελώνα είναι οι επιλογές σε ποτό. 

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά Τρίτη με Σάββατο από τη 1 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, και Κυριακή από τη 1 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. Άνετο πάρκινγκ. 

Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 62 05 927.

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο