Ένα διαφορετικο Wine bar με πολύ μεγάλη ποικιλία κρασιών και λίγους αλλά καλούς μεζέδες!

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αναπαλαιωμένο κτίριο, εκεί όπου βρισκόταν κάποτε το Factor βρίσκεται ένα wine bar με πραγματικά μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών σε ποτήρι, μπουκάλι ή… to go. Μεγάλη μπάρα, νεανικό κοινό, happenings στο «κελάρι» και live.

Το περιβάλλον συντονίζεται με τον οινολογικό χαρακτήρα του μαγαζιού και ο χώρος είναι λιτός, αλλά πολύ όμορφος. Χαρακτηριστικό της διακόσμησης είναι τα ράφια με τα κρασιά που δεσπόζουν πίσω από το τεράστιο μπαρ. Στη γωνία βρίσκεται η μικρή κουζίνα, που ετοιμάζει τα νόστιμα tapas, ενώ πιο πέρα θα συναντήσεις ένα δωμάτιο-έκπληξη με ένα σεκρετέρ και μια παλιά βιβλιοθήκη, ένα χωριάτικο καναπέ με χαμηλό τραπέζι και ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι. Ακόμη, στο υπόγειο του μαγαζιού βρίσκεται η κάβα. 

Στη λίστα του υπάρχουν 350 ετικέτες με σκοπό να φτάσουν τις 500, από τις οποίες περίπου ογδόντα πέντε καθημερινά, είναι ανοιγμένες για δοκιμή σε ποτήρι και ογδόντα τέσσερις παραγωγοί με σκοπό να φτάσουν τους 100. Μπορείς να διαλέξεις να πάρεις ολόκληρο ή μισό ποτήρι αν θες να πιεις 4-5 διαφορετικά κρασιά, σε εξαιρετικά λογικές τιμές. Υπάρχουν επίσης τσίπουρα, αποστάγματα και αφρώδεις οίνοι, ενώ μπορείς να αγοράσεις κρασιά για το σπίτι.

Info

Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Αθήνα τηλ. 210 3214148

TAGS