Περπατάς στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι όταν ξαφνικά βλέπεις μία καφετέρια διαφορετική από τις άλλες. Ξαφνικά, όλες οι αισθήσεις σου διεγείρονται με πιο έντονη εκείνη της όσφρησης από τον φρεσκοψημένο καφέ. Μπαίνεις μέσα και νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο στέκι σου. Αν δεν έχει ήδη γίνει.

Βιομηχανικό design, ένας καναπές που σου θυμίζει σκηνικό από τα “Φιλαράκια” , η σκαλωσιά πίσω από το μπαρ να σου κάνει εντύπωση και η κούνια που σε καλεί να κάτσεις πάνω της. Όμως αυτό που τραβάει σαν μαγνήτης το μάτι σου είναι η μηχανή καβουρφίσματος που δεσπόζει στο βάθος, ψηλά. Είναι η ίδια μηχανή που ευθύνεται για αυτή την ζεστή και μεστή μυρωδιά φρέσκου καφέ που σου σπάει την μύτη τα πρωινά αλλά και για την εκπληκτική γεύση καφέ που θα σου σερβιρει το προσωπικό.

Προσωπικό που όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος [ένας εκ των τριών ιδιοκτητών]: “Είμαστε άνθρωποι που έχουμε μία γνώση πάνω στον καφέ αλλά προσπαθούμε πάντα μαζί με τον πελάτη να του προσφέρουμε αυτό που ο ίδιος επιθυμεί”. Και αυτό ισχύει - και θα το καταλάβεις αν μία μέρα δεν ξέρεις τι ακριβώς θες να παραγείλεις και πιάσεις κουβέντα με τον barista της βάρδιας. Ίσως σου φτιάξει γάλα με τσάι που θα έχει γεύση από μουστοκούλουρο. Μην απορείς.. Είναι υπέροχο και πραγματική ιστορία. 

Και ενώ θα πίνεις το ρόφημά σου από πίσω θα ακούς το σωστό sound track. Ήρεμη, διακριτική μουσική -αυτό που πρέπει για τις πρωινές ώρες. Μουσική όμως μου μεταμορφώνεται τις βραδινές ώρες: “Το μαγαζί κινείται στους house και deep house ρυθμούς, ενώ τις Κυριακές από νωρίς παίζουμε λίγο πιο ροκ. Είναι μουσικές που ακούει πια ο νέος κόσμος και θέλει να ακούει όταν πίνει το ποτό του ή το κοκτέιλ του”, μας λέει ο Χρήστος.

Και αυτός ο “κόσμος” δεν είναι τίποτα περισσότερο από ό,τι πιο hype, χαμογελαστό, φρεσκό και όμορφο κυκλοφορεί στην περιοχή -και όχι μόνο-. Αν πιεις το ποτό σου στο Mind, θα δεις ωραίες φάτσες οι οποίες ήρθαν για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να περάσουν καλά. Και αν έχεις έμπνευση εκείνη την στιγμή, μην γράψεις την ατάκα στο twitter ή στο facebook, αλλά πήγαινε και γράψτην στον τοίχο του mind με κιμωλία.