Trapezaria

Trapezaria

Η θέση Οταν είχα επισκεφτεί την Trapezaria με το που άνοιξε, στις αρχές της Συγγρού, είχε γίνει το αγαπημένο μου εστιατόριο στην Αθήνα, κυρίως λόγω της διαρκούς εναλλαγής του μενού ανάλογα με τις εποχές. Οπότε, όταν έμαθα ότι το καλό εστιατόριο μετά μια περίοδο απουσίας ξανάνοιξε στο χώρο του Cucina Povera, έτρεξα να κλείσω τραπέζι.

Η ατμόσφαιρα Προς το παρόν, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου. Η κάρτα πάντως μας προϊδέασε για ένα ωραιότατο δείπνο. Τελικά διαπιστώσαμε ότι θέλει ακόμα λίγο καιρό για να «λυθεί» η κουζίνα, να φτάσει στο επίπεδο της Συγγρού.

Το φαγητό Η σαλάτα ήταν άστοχη. Κολοκύθι με ρακόμελο, αυγοτάραχο, αβοκάντο και αμύγδαλα. Ακουγόταν συναρπαστική, μα εν τέλει δεν έδεναν οι γεύσεις. Την αφήσαμε. Η παντζαροσαλάτα καρπάτσιο με fish sticks (καλαμάρι σε κουρκούτι) και πάστα πιπεριάς ήταν περισσότερο επιτυχημένη, αν και ήθελε λίγο κράτει στην οξύτητα. Για τη συνέχεια διαλέξαμε το θαλασσινό ταρτάρ (μυλοκόπι), που συνοδεύεται από κρέμα ταραμά και κολοκυθοντοματοκεφτέδες. Το πραγματικά φίνο ταρτάρ «καιγόταν» από τις άλλες έντονες γεύσεις.

Ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με ξινόχοντρο ψηφίστηκε το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Το σιγοψημένο κρέας είχε μαλακώσει και μαζί με τον τραχανά έφτιαχναν την ιδανική μπουκιά. Το ψητό λαβράκι με κρέμα τοπιναμπούρ, μουστάρδα, ξινόμηλο, σέλερι και αγγούρι ήταν στην ουσία ένα ψητό λαβράκι, που ήρθε μάλιστα ελαφρώς παραψημένο, έχοντας χάσει την υγρασία του. Τα ζυμαρικά με πεσκανδρίτσα και σάλτσα καραβίδας ήταν καλά. Στη νέα της εποχή η Trapezaria μοιάζει να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτήν που χρειάζεται. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι σύντομα θα βρει την ισορροπία της και θα ξαναγίνει αγαπημένος μας προορισμός στο κέντρο.

Ο λογαριασμός40 € το άτοµο µε κρασί.

Η κάβα Εκτεταμένη λίστα κρασιών και λοιπών ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα κρασιά είναι χωρισμένα ανά ποικιλίες - πρόκειται για πραγματικά ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ωραίες επιλογές σε ρετσίνες, αγιωργίτικα, ασύρτικα κ.λπ. Ακόμη, αξιόλογα αποστάγματα και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες.

Επιπλέον πληροφορίες Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι σχετικά δύσκολο ιδιαίτερα τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό Δευτέρα - Σάββατο, από τις 18.00 μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Κυριακές κλειστά.

Trapezaria, Eυφορίωνος 13, Καλλιµάρµαρο, τηλ. 210 92 13 500

Πηγή: gastronomos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο