Stay Hungry Bitch


Το εμπνευσμένο από τα αμερικάνικα food trucks νέο ­γευστικό τέκνο του Ηλία Σκουλά ήρθε με... πειραγμένο ­κινητήρα: σε αυτό το εστιατόριο στη Βουλιαγμένη το Black Angus και ο αστακός έχουν για παρέα πιτόψωμα.

Εκείνη η σφηνωμένη στον καθένα μας πυξίδα δείχνει­ προς διάφορες κατευθύνσεις. Απ’ ό,τι φαίνεται­, του Ηλία Σκουλά αυτό το καλοκαίρι έδειχνε προς Σαν Φρανσίσκο – και ταυτόχρονα προς Βουλιαγμένη. Με αναφορές στα ψαγμένα food trucks (καντίνες ) της άλλης όχθης του Ατλαντικού, στη surf κουλτούρα και στις κινηματογραφικές καλτ αμερικανιές, η καινούργια του ρεστο-συνταγή στην οδό Ορφέως «μπλέκει» το street food με το γκουρμέ και τα κρέατα «ράτσας», το φουαγκρά, το λίπος χήνας και τους αστακούς με τα πιτόψωμα.

Σε ένα ξύλινο ντεκ που με ενδιάμεσα πεύκα και αυτοκινητόδρομο χαζεύει τη θάλασσα, κάτω από μια επιγραφή με νέον «Adult food for innocent people», βλέπεις ένα τζουκ μποξ (παλιό Ami ) με επιλογές του τύπου Chuck Berry και Perry Como, κόκκινα πιάτα από μελαμίνη πάνω σε χάρτινα σουπλά με Αμερικανίδες νοικοκυρές του ’50 και χαρούμενα τέκνα των κυμάτων της Δυτικής Ακτής και ακούς από cumbia μέχρι Beach Βoys –και άλλες παρτιτούρες της σανίδας–, έχοντας στο ποτήρι ένα West Ιndies Punch δροσερό, ήπια γλυκό και πολύ καλοκαιρινό. Νομίζω θα ήθελα να δω και μερικά τροπικά φυτά σπαρμένα εδώ κι εκεί, αλλά κι έτσι μια χαρά είναι. 

«Σνομπ με την καλή έννοια του όρου»: έτσι περιγράφει ο Ηλίας Σκουλάς το φαγητό του. Και το όνομα έχει κάτι το περιπαικτικό. Για να φορέσεις σε ένα μαγαζί την ταμπέλα «Stay Hungry Bitch», μάλλον πρέπει να είσαι ένας ελαφρώς δια(σ )τροφικός χιουμορίστας. Στο μενού βρίσκεις κινέζικα bao (ψωμάκια ατμού ) με γαριδούλες Αμβρακικού, hoisin sauce, κρεμμυδάκι και πίκλες αγγουριού, που ισορροπούν λίγο τη γλυκύτητα της σάλτσας, ή Susi Lucy, βιετναμέζικα rice rolls ατμού δηλαδή, με φιλέτο φρέσκου τόνου, αρκετούτσικο wasabi (τόσο που σχεδόν το παρακάνει ), δυόσμο, αγγουράκι και vermicelli noodles.

Βρίσκεις όμως και πιά­τα όπως το πεϊνιρλί, που το λένε Misirlou, με ζύμη πίτσας και φοβερά νόστιμο σιγο­μαγειρεμένο επί οκτάωρο brisket από Black Angus, διπλό τσένταρ και Jack Daniels sauce, πασπαλισμένο με μαύρο αλάτι, ένα πολύ πληθωρικό sandwich Cubano με τρυφερό κότσι, ζαμπόν, έμενταλ και πίκλες ή ένα Pablo Escobar’s Steak Temptation, το οποίο μεταφράζεται­ σε ταλιάτα από Black Angus σερβιρισμένη σε πίτα με λιωμένο τυρί και κρεμμύδι, παρέα με πατάτες τηγανητές και onion rings. Όπερ σημαίνει ότι αν το παρακάνεις όσον αφορά την παραγγελία, θα το ευχαριστηθείς μεν, θα σε πάρουν με φορείο δε. Όσο για εκείνο το φουαγκρά που λέγαμε παραπάνω, γίνεται παγωτό. και σφυρίζει αναλόγως πλουσιοπάροχο φινάλε αγκαλιά με αχλάδι ποσέ και τραγανή βάφλα.

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο