Ιώδιο: μοντέρνα ψαροφαγία



Δέκα χρόνια θαλασσινών γεύσεων! Το Ιώδιο , είναι το εστιατόριο που -από τη πρώτη μέρα της λειτουργίας του- έχει ως μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο την ποιότητα, τη φρεσκάδα και την Ελληνική προέλευση των ψαριών και των θαλασσινών που σερβίρει. Η κουζίνα του Ιωδίου και ο σεφ Μάρκος Πατεράκης έχουν την μοναδική ικανότητα να διατηρούν όλη τη γεύση και τα αρώματα των αιγαιοπελαγίτικων «θησαυρών» μέσα από μοναδικές τεχνικές ψησίματος , από διακριτικά δημιουργικά πιάτα όπως το στιφάδο ροφού ή την αχινομακαρονάδα ή ακόμη και από το μοναδικό άγγιγμα μίας απλής μαρινάτας σε ιδιότυπα ελληνικά sushi.

Κλείνοντας πλέον 10 χρόνια, το ανακαινισμένο και πάντα φιλόξενο εστιατόριο του Π. Φαλήρου προσφέρει νέα πιάτα αλλά και την μοναδική κάρτα με πιάτα ημέρας με τις επιλογές θαλασσινών του σεφ. Στο καθημερινό μενού του εστιατορίου θα βρίσκει κανείς πιάτα όπως: • Κριθαρότο με μελάνι σουπιάς, καλαμάρι και μυρωδικά • Μπαρμπουνομακαρανάδα με φινόκιο, ξύσμα λεμονιού και πεπεροντσίνο • Καπνιστό χέλι στο πήλινο με ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτα και πάπρικα • Λακέρδα του σέφ από φρέσκες παλαμίδες • Ψαρόσουπα από κεφάλι ροφού και πετρόψαρα ενώ στα ημέρας αναμένονται επιλογές του σεφ όπως: • Χτένια ελαφρά σοταρισμένα πάνω σε κρέμα σαντορινιάς φάβας • Ταρτάρ φρέσκου τόνου • Φρέσκιες φούσκες ή άγρια στρείδια • Ριζότο με γαρίδες, φρέσκα βασιλομανίταρα και jamon iberico.

To Ιώδιο ξεκινά μία νέα δεκαετία με πολύ όρεξη για νέες δημιουργίες, ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, και ελληνικές πρώτες ύλες με ένα και μοναδικό στόχο…τη γεύση! 

Ψάρι - Μοντέρνα Ψαροφαγία

Πηγή: all-restaurants

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο