Από τις 18/9 στις «Μαγικές Κατσαρόλες» θα κόβουν κιμάδες από αξιώτικα σκατζομόσχαρα, ανωγιανά αρνάκια και μαύρους χοίρους, και θα τους συνδυάζουν με τοπικά ντόπια τυριά και προζυμένια ψωμάκια. 
 

Όλο και κάτι καινούργιο κι ενδιαφέρον –και πάντα με ελληνικό πρόσημο–σκαρφίζονται ο Σήφης και η Βάνα στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο. Να, αυτές τις ημέρες, ας πούμε, έχουν σκοπό να παρουσιάσουν μια σειρά από burgers… αλά γκρεκ. Τα ψωμάκια θα είναι προζυμένια, οι πατάτες Νάξου και η κέτσαπ χειροποίητη, από πελτέ Σαντορίνης.

Το Naxos burger θα φτιάχνεται με κιμά από μοσχάρι και γραβιέρα που έρχονται από το νησί και συνδυάζονται με ψητή μελιτζάνα, ντομάτα και καππαρόφυλλα, το Pindos με κιμά από μοσχάρι και μαύρο χοίρο από τη φάρμα Δήμου, κασέρι Τρικάλων, καπνιστή πανσέτα Καρδίτσας και ψητά μανιτάρια και το Creta με κιμά από μοσχάρι και αρνάκι Ανωγείων, αιγοπρόβεια σφακιανή γραβιέρα, χανιώτικο απάκι και μαρινάτο σταμναγκάθι.

Μαζί τους έρχονται ένα Μακ (μακεδονίτικο ) από βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης με καπνιστό σουλουγούνι και μουστοπιπεριά Ναουμίδη κι ένα κερκυραϊκό με φιλέτο κοτόπουλο, νούμπουλο και κεφαλοτύρι. Η νέα αυτή θεματική κάρτα, που θα «παίζει» παράλληλα με τον κατάλογο του νόστιμου και φιλικού ελληνικού εστιατορίου, ξεκινάει από τις 18/9 και αξίζει, πιστεύω, μια δοκιμή.

Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο