Αλά βολιώτικο τσιπουράδικο ή αλά καφενείο του άλλοτε; Όπως και να το περιγράψεις, το τρωγοπίνειν σ’ αυτό το λιτό, φιλικό στέκι στα Βριλήσσια κρύβει τις εκπλήξεις του. Κι είναι ωραίο.

«Επαναλήψεις δεν παίζουν, το σέρβις είναι αργό και αν κάτι δεν σας αρέσει, σας το αλλάζουμε». Αυτά είπε ο Γιάννης εν είδει συστάσεων στο τσιπουράδικο «Αλλόκοτο», που στήνει τραπέζια στο πεζοδρόμιο δίπλα στο παρκάκι της Αγίας Ελευθερίας στα Βριλήσσια, αφήνοντας ένα δωρικό κατάλογο τυπωμένο σε μια κασετίνα Καρέλια.

Το μόνο που χρειάστηκε να δούμε ήταν πως το τσίπουρο με μεζέ κοστίζει € 4,50. Στην πρώτη γύρα ήρθαν ωραία κρητικά παξιμάδια με πεκορίνο του Κωσταρέλλου, γυαλιστερές φρεσκότατες, αλίπαστα και πατατοσαλάτα, και μετά, στο refill, χταπόδι με δικά τους τουρσάκια, γαριδούλες τηγανητές, σαλάχι, μύδια κελυφωτά..

Η αλληλουχία ταιριάζει ωραία με το τσίπουρο, με οξύτητες και μπόλικο αλάτι στα μικρά πιατάκια (όντως σε μέγεθος μεζέ ), που τελικά κυκλοφορούν πιο γρήγορα από την αρχική δήλωση και η αύρα είναι φιλική, σε ρυθμό παλιού καφενείου ή βολιώτικου τσιπουράδικου. Αν προχωρήσεις μερικά ποτηράκια παρακάτω, ανάλογα με την ημέρα, θα βρεις χέλια, ζαργάνες, γόπες σαβόρο και άλλα μερακλίδικα, ενώ στην περίπτωση που προτιμήσεις μπίρα ανάμεινε χωριάτικο λουκάνικο και πομάκικο σουτζουκάκι. Αυτοί αποφασίζουν, όμως είναι ωραία φάση.

Θέτιδος 1, Βριλήσσια

Από