Οι «Μικρές Κυκλάδες» είναι μακριά από πιάτσες εστιατορίων...

Μόνο που οι ιδιο­κτήτες –με καταγωγή από τη Σχοινούσα– το ψάχνουν το πράγμα, με αποτέλεσμα να έχουν ποιοτικές πρώτες ύλες και κάποια πιάτα για τα οποία αξίζει να ξαναπάς.

Όπως το καπνιστό χέλι με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα εσπεριδοειδών, η εξαιρετικά νόστιμη χλιαρή φάβα (δικής τους παραγωγής από την Κίμωλο), τα μύδια με το πολύ­ διακριτικό σαφράν, το πεντανόστιμο φρέσκο καλαμάρι στη σχάρα ή το πρωτότυπο ριζότο με πεταλίδες και φύκια.

Πολύ καλό και το τηγάνι, φάνηκε στην κουτσομούρα, η οποία ήταν τραγανή εξωτερικά, ζουμερή εσωτερικά κι εντελώς αλάδωτη. Παραφωνία οι λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, καθώς ήταν στεγνοί και παραψημένοι, χωρίς κανένα παιχνίδι στην υφή. Η μους ξινομυζήθρας με σος από ρακόμελο που μας πρόσφεραν στο τέλος αποτελεί ακόμη μία απόδειξη ότι εδώ το ψάχνουν λίγο παραπάνω το πράγμα.

(Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 2109709150. Τιμή: € 25-30)