Ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, είναι Ιταλός αλλά αισθάνεται ο μισός Έλληνας. Kι εμείς όμως γινόμαστε λίγο (ακόμη) Ιταλοί κάθε φορά που τρώμε νοστιμιές στα εστιατόριά του. Ο Antonio που ήρθε στην χώρα μας για διακοπές πριν τουλάχιστον 25 χρόνια και κόλλησε (ναι, έρωτας ήταν η αιτία), άνοιξε πολλά εστιατόρια στην Αθήνα. Το Tutti a Tavola, το Pane e Vino, το Crudo, το Il Postino είναι μόνο μερικά από αυτά. 

Το PaneSalame θα ανοίγει από το πρωί και θα έχει πολλά, εντελώς αλλιώτικα απ’ τα συνηθισμένα σάντουιτς-με αλλαντικά (ιταλικό λουκάνικο σχάρας με σοταρισμένα άγρια χόρτα, πικάντικο), με κρεατικά (και με vitello tonnato!), χορτοφαγικά (και με χωριάτικη), με ψαρικά (ξιφία με καπνιστές πιπεριές).

Θα έχει ακόμη προτάσεις για πρωινό, 3 (και αυτά πρωτότυπα) burgers, κρασιά μικρών παραγωγών και σε ποτήρι, prosecco, ενώ 5-8 το απόγευμα θα έχει και «aperittivo» για κρασιά μετά το γραφείο με τσιμπολόγημα από ελεύθερο μπουφέ. Το βράδυ θα το κρατάει «μέκρι αργκούτσικα», για να καλύπτει και την λιγούρα όσων βγαίνουν από θέατρα και σινεμά και ψάχνουν κάτι νόστιμο και ιταλικό.

Μηλιώνη 8, Κολωνάκι