Ένα αγαπημένο, κλασικό bistro έχει εγκατασταθεί εδώ και σχεδόν μία δεκαετία στην οδό Τρώων, στα Πετράλωνα. Πρόκειται για το εστιατόριο chez lucien! Με πρωτότυπες, γαλλικές γεύσεις και απολαυστικές μυρωδιές να περιφέρονται μέσα στο χώρο, μας ταξιδεύει στις γειτονιές του Παρισιού. Εκεί που τα bistro έχουν κυρίαρχη θέση. 

Ο ιδιοκτήτης του, Lucien, είναι φιλέλληνας Γάλλος με μεγάλη λατρεία και εξαιρετικές γνώσεις για τη γαλλική κουζίνα. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση κάνοντας το hobby του δουλειά! Με το chez lucien, ένα καθαρά γαλλικό bistro, θέλησε να μεταφέρει στο ελληνικό κοινό τις κλασικές παραδοσιακές γεύσεις της χώρας του όπως και τον αέρα της δεκαετίας του 60'. Τότε, που στα μπιστρό καθόντουσαν όλοι γύρω-γύρω από μεγάλα τραπέζια και έφτιαχναν μια μεγάλη παρέα, μοιράζοντας ο ένας με τον άλλο την κοινή τους αγάπη για το φαγητό! Ο ίδιος θα το παρομοίαζε αντίστοιχα με τα δικά μας ελληνικά κουτούκια!

Το μενού του καταστήματος είναι απλό και σχετικά φθηνό για την ποιότητα και τη γεύση που προσφέρουν, αφού μπορείς να δοκιμάσεις φιλέτο entrecote μόνο με 16,50 ευρώ, όπου γευστικά μπορεί να συγκριθεί με πιάτο του καλύτερου εστιατορίου!

Από το μενού μπορείτε να επιλέξετε μέσα από 5 σαλάτες, 3 κυρίως πιάτα και μία λίστα εξαιρετικών γλυκών!
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την Pyramide de fraise (πυραμίδα από μαρέγκα και φρέσκες φράουλες)! 20-21 euro/ άτομο