mama Roux


Το mama Roux "γεννήθηκε" ως ιδέα στο μυαλό του John Higgs, πριν περίπου τριάντα χρόνια, όταν ζούσε ακόμα στις Η.Π.Α. "Ωρίμασε" μαζί του και τον "ακολούθησε" στη χώρα μας, όταν με την Ελληνίδα σύζυγό του αποφάσισαν να ζήσουν μόνιμα εδώ. Από τον προηγούμενο χρόνο, η ιδέα πήρε μορφή, και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα! Πρωτοτυπεί, παρουσιάζοντας στο μενού του πιάτα από διάφορες γωνιές του κόσμου (multicultural cuisine)!! Καθοριστική ήταν η διαμόρφωση του μενού από την executive chef, Sandra Berten. Τα πιάτα του mama Roux μας ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους από τη Συρία μέχρι και τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Άμα λοιπόν δεν προλαβαίνετε να κάνετε το γύρο του κόσμου, ελάτε στο mama Roux! Το όνομά του, άλλωστε, εκτός από το ομώνυμο τραγούδι του Dr. John, αναφέρεται και στο μείγμα "Roux" που δημιουργείται όταν, για να παρασκευαστεί το "gumbo" (παραδοσιακό φαγητό της νέας Ορλεάνης), αναμειγνύονται στην κατσαρόλα βούτυρο και αλεύρι, με αποτέλεσμα να δένονται και να αναδεικνύονται όλες οι υπόλοιπες γεύσεις της συνταγής! Έτσι λοιπόν, με το "Roux" στο όνομα του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης υπενθυμίζει με τον πιο ευρηματικό τρόπο, το"δέσιμο" των συνταγών από τα διάφορα μέρη του κόσμου στο μενού ενός "πολυεθνικού" εστιατορίου!!!

Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε:

*Σαλάτα Mama Roux με bacon, βραστές πατάτες, αβγά, πράσινα φασολάκια, λόλα, φρέσκα κρεμμυδάκια, chives και Dijon βινεγκρέτ 6.50 ευρώ

*Σουβλάκι Ταντούρι με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε ινδικά μπαχαρικά, λεμόνι και γιαούρτι, σερβιρισμένο με raita chutney, ρύζι με λαχανικά και αραβική πίτα 10.00 ευρώ

*Thai curry noodles με ταϋλανδέζικο κάρυ, κοτόπουλο, γάλα καρύδας, lemongrass και φρέσκο κόλιανδρο 8.00 ευρώ

*Δύο ποτήρια λευκό house wine 3.00 ευρώ / το τμχ.Περίπου 15e/ άτομο

Πηγή: gourmetandcheap

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο