Όσοι από εσάς έχετε επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, στοιχηματίζω πως, εκτός των άλλων( Big Ben, London eye, Tate Modern, Harrods), θα είχατε δει, ακούσει ή ακόμα και γευτεί, την πιο δημοφιλή και γρήγορη λιχουδιά που βρίσκεις αχνιστή και μοσχομυρωδάτη, σε εκατοντάδες μικρά καταστήματα εδώ και εκεί.

Μιλάμε φυσικά για τα "fish and chips" ή στα ελληνικά, τηγανιτό ψαράκι με πατατούλες!

Ένα τέτοιο μικρό μαγαζάκι, άνοιξαν ο Δημήτρης και ο Σταύρος στο Χαλάνδρι.

Τα χρόνια που σπούδασε ο Δημήτρης στο Leicester έτρωγε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα την συγκεκριμένη λιχουδιά, που όταν γύρισε στην Ελλάδα του έλειπε! Έχοντας λοιπόν και οι δύο διάθεση να επιχειρήσουν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό που τόσο πολύ τους άρεσε και πίστευαν ότι έλειπε από τον τόπο μας!

Με βασικό άξονα την εξασφαλισμένη ποιότητα, κλείνοντας συνεργασία με τον γνωστότερο προμηθευτή ψαριού και επειδή όπως μας είπαν "όταν προσφέρεις σαν βασικό προϊόν κάτι το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας δεν μπορούν τα συνοδευτικά σου να υστερούν", αποφάσισαν πως οι τηγανιτές πατάτες τους θα είναι χειροποίητες και πάντα φρέσκιες, όπως και τα λαχανικά για τις σαλάτες τους! Το λάδι που χρησιμοποιούν για να τηγανίσουν τον μπακαλιάρο (που αποψύχεται σε ψυγείο με κατάλληλη θερμοκρασία) και τις πατατούλες, είναι ηλιέλαιο πρώτης ποιότητας. Για να είναι τα τηγανιτά, όσο το δυνατόν πιο ελαφρά! Για τις σαλάτες και τις σπιτικές σάλτσες τους, χρησιμοποιούν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που προμηθεύονται από ένα χωριό της Λακωνίας!

Το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!!! Τηγανιτός μπακαλιάρος σε μικρή ή μεγάλη μερίδα με φρέσκιες πατατούλες, Burger με φιλέτο ψαριού, καλαμαράκια, δροσερές σαλάτες και λαχταριστές σπιτικές σος! Επίσης, έχουν μια μεγάλη ποικιλία από διάφορα αλάτια και πιπέρια, καθώς και από ξύδια, δίνοντας έτσι στον κόσμο που τους επισκέπτεται πολλές επιλογές για να συνοδεύσει το ψαράκι του και τις πατατούλες του!!!

Εμείς σας προτείνουμε να μην χάσετε ούτε λεπτό!!

Τρέξτε να το δοκιμάσετε..Πιστεύουμε πως θα ενθουσιαστείτε.