Μια φορά και έναν καιρό, σ’ ένα μέρος σ’ όλους μας γνωστό, δυό καλοί φίλοι, ο Τάσος και ο Παναγιώτης, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο…

Το έστησαν, με βάση τις αναμνήσεις που είχαν, από τα καταστήματα των γονιών τους. Έφεραν στη μόδα τη “διακόσμηση σε στυλ μπακάλικο”, με κονσέρβες και βαζάκια σε ράφια, παλιές διαφημίσεις προϊόντων και τα κλασικά τραπεζάκια, με το μάρμαρο στη μέση και το συρτάρι για τα μαχαιροπίρουνα.

“Μάζεψαν” συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, επέλεξαν τις καλύτερες πρώτες ύλες και ξεκίνησαν να κάνουν τη διαφορά στη δοκιμασμένη και γνωστή σε όλους μας, ελληνική κουζίνα!

Στόχος τους ήταν να “δίνουν” ακριβώς αυτό που θα ήθελαν εκείνοι να πάρουν σαν πελάτες από ένα εστιατόριο.. Ευχάριστο κλίμα, καλή ποιότητα στα πιάτα, προσιτές τιμές και ένα ικανοποιητικό “μμμμμμ” μετά από κάθε μπουκιά… Ήξεραν βέβαια πως για να το πετύχουν, θα έπρεπε να ρίξουν σκληρή δουλειά!

Κάπως έτσι τους ήρθε και η ιδέα για το όνομα… Από τον γνωστό μύθο του Αισώπου, “Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”! Μπήκαν στη θέση των μερμηγκιών και κάνοντας μια μικρή παραλλαγή στο μύθο, περιμένουν με ενθουσιασμό τα τζιτζίκια (όλους εμάς δηλαδή) να δοκιμάσουμε τα καλούδια τους και να καλοπεράσουμε στο κατάστημά τους! Τα καταστήματά τους για να ακριβολογούμε.. Γιατί μετά τη επιτυχία του πρώτου εστιατορίου που άνοιξαν το 95 στα Πατήσια, ακολούθησε και άλλο με το ίδιο όνομα στο Χαλάνδρι! Μετά από μερικά χρόνια και στο Σύνταγμα ενώ το 2008 ήρθε και αυτό της Κηφισιάς!

Διευθύνση: Πλ.Παπαδιαμάντη 4, Πατήσια
Τηλέφωνα: 210 22 32 376
Ωράρια: 18:30 εώς 00:30