Πίσω από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, τον Οκτώβρη του 2012, ένα παλιό υφασματάδικο, μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο! Σήμερα, συγκαταλέγεται μέσα στη λίστα των hot spot της πόλης! Πρόκειται για το bar-restaurant "Οsterman", δημιουργία του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αρκατά, που δεν θα μπορούσε παρά να δώσει στο χώρο μια κινηματογραφική νότα η οποία φαίνεται καθαρά από το όνομα και τη διακόσμηση, μέχρι την παλιά και ξεχασμένη “ταινιακή” αίγλη!Στη “δέση” αυτής της αίγλης που αποπνέει το Osterman, βοήθησε αρκετά, ο ψηλοτάβανος χώρος και κάποια στοιχεία που προϋπήρχαν στο παλιό υφασματάδικο με την επονομασία “Συμεωνίδη”!

Στα μεγάλα, ξύλινα ράφια που κάποτε φιλοξενούσαν τόπια υφάσματα, σήμερα έχουν πάρει θέση μπουκάλια που αποτελούν την κάβα του μαγαζιού.

Το όμορφα ξεθωριασμένο, ζωγραφιστό ταβάνι έχει μείνει απείραχτο, όπως επίσης και το πλακάκι στο πάτωμα, του οποίου τα περίτεχνα σχέδια, μας φέρνουν στο νου μια Αθήνα άλλης εποχής! Ο πάγκος, στον οποίο πάνω ξετυλίγονταν υφάσματα, προς επιλογή των σικάτων Αθηναίων της εποχής, είναι το σημερινό μπαρ και εργασιακός πάγκος του γνωστού Γιάννη Κοροβέση που με δεξιοτεχνία έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα από ευφάνταστα και δροσιστικά κοκτέιλ( δύο από τα οποία, μπορείτε να δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες)!

Η κουζίνα τους, γεμίζει καθημερινά με διαλεκτής ποιότητας προϊόντα από έλληνες παραγωγούς και ο chef ετοιμάζει συνταγές που μας αφήνουν γευστικά άναυδους!

Εκτός από τα στάνταρ πιάτα του καταλόγου, στο Osterman μπορείτε να βρείτε καθημερινά και διαφορετικά πιάτα ημέρας τα οποία συμπεριλαμβάνονται και στο ειδικό μενού των 11.00 ευρώ. Το μενού αυτό, περιλαμβάνει το πιάτο της εκάστοτε ημέρας, μια σαλάτα ή μια σούπα ημέρας και κρασάκι ή μπύρα για να τα συνοδεύσουμε…

Διευθύνση: Πλ.Αγίας Ειρήνης 10, Αθηνα
Τηλέφωνα: 210 32 43 331
Ωράρια: 10:30 εώς 01:00