Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά, στη περιοχή του Χολαργού, το Φεβρουάριο του 2014 και όπως γίνεται με κάθε τι καινούριο, άρχισε να συζητιέται και να ακούγεται στη περιοχή.. 

Τα νέα έφτασαν και στα αυτιά μας και η περιέργεια, μας οδήγησε στην πλατεία Κύπρου, για να δούμε και από κοντά και φυσικά να εξακριβώσουμε δοκιμάζοντας, περί τίνος πρόκειται!!!

Αποφασίσαμε να καθίσουμε σε ένα από τα έξω τραπεζάκια του, γιατί εκείνο το απόγευμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό. Την λίγη ώρα που περιμέναμε μέχρι να έρθουν να μας πάρουν παραγγελία, ξεκινήσαμε να περιεργαζόμαστε το χώρο… Τα μεγάλα παράθυρα στην πρόσοψη, μας έδιναν τη δυνατότητα να βλέπουμε κάθε λεπτομέρεια στο εσωτερικό του μαγαζιού… Ο χώρος μέσα ήταν μεγάλος, ψηλοτάβανος, φωτεινός και πολύ προσεγμένος.. Η μεταξύ μας συζήτηση για τις λεπτομέρειες, άρχισε σχεδόν αμέσως.. Ψιθυριστά, σχεδόν συνωμοτικά, τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν.. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε, όταν ένας κύριος από το μαγαζί κατέφθασε στο τραπέζι μας, κρατώντας τους καταλόγους… 

Η πρώτη ματιά στο κατάλογο ήταν πλήρως κατατοπιστική… Κρεατομεζέδες, ψαρομεζέδες, σαλάτες, τσίπουρα, ρακές, ουζάκια, κρασί και όλα τους σε πολύ χαμηλές τιμές! Για να δούμε και από γεύση, είπαμε μεταξύ μας και φωνάξαμε τον κύριο, που στεκόταν σε διακριτική απόσταση για να παραγγείλουμε… Έως ότου να ετοιμαστούν τα πιάτα μας, πιάσαμε ψιλοκουβεντούλα με τον κύριο, που όπως μάθαμε ονομαζόταν Πέτρος και ήταν ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου… Ξεκινήσαμε ρωτώντας για το όνομα.. "Ρακαριό" ονομαζόταν ο τόπος- το μέρος, που στο Άγιο Όρος οι μοναχοί τον 14 αιώνα, έφτιαχναν το απόσταγμα… (!) Η κουβέντα μας συνεχίστηκε σε γρήγορους ρυθμούς, για να προλάβουμε πριν έρθουν τα πιάτα να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε και η αλήθεια είναι πως μάθαμε πολλά!

Μάθαμε πως ο Πέτρος είναι από τη Χαλκίδα και πως βρέθηκε στο Χολαργό επειδή ακολούθησε την αγάπη του, τη Νέρη με την οποία είναι σήμερα παντρεμένοι και έχουν και δύο παιδιά… Μάθαμε πως όλες οι ψαροσυνταγές, έχουν έρθει κατευθείαν από τη Χαλκίδα και είναι αυστηρός στο να εκτελούνται σωστά… Πως είχε όνειρο να ανοίξει δικό του μεζεδοπωλείο και πως έβαλε όλο του το μεράκι για να φτιάξει το Ρακαριό! Μάθαμε ακόμα πως ψάρι σε αυτό το μαγαζί δεν υπάρχει όταν έχει φεγγάρι και πως γαρίδες, μύδια και χταπόδια έρχονται κατευθείαν από τη Χαλκίδα!

Κάπου εκεί ήρθαν και τα πιάτα μας και ένα θα σας πούμε..Αν έπρεπε να χαρακτηρίσουμε το Ρακαριό με τέσσερεις μόνο λέξεις, αυτές θα ήταν "Το μεζεδοπωλείο του καλοφαγά"! Μερίδες τεράστιες και πεντανόστιμες!!!! Φάγαμε και σκάσαμε και την ώρα που αποτελειώναμε το ρακί μας, ήρθε και η Νέρη και ο Πέτρος μας τη σύστησε… Από απόγευμα είχε πάει βράδυ αλλά εμείς δε λέγαμε να ξεκολλήσουμε, η συζήτηση (και με τη Νέρη πλέον στο τραπέζι), είχε πάρει ένα πολύ φιλικό χαρακτήρα και εμάς κάτι τέτοια είναι τα καλύτερα μας… Ωραίο ποιοτικό φαγητό + φιλικό κλίμα +χαμηλές τιμές = κάτι το ανεκτίμητο! 

Από τη Νέρη (όταν ο Πέτρος έλειπε για παραγγελίες σε διπλανά τραπέζια), μάθαμε οτι ο σύζυγος της προσέχει τα πάντα που θα μπουν στο μαγαζί! Οτι επισκέπτεται το μανάβη και το χασάπη καθημερινά και οτι από τον δεύτερο, αγοράζει κρέας μόνο από την αριστερή πλευρά του ζώου (τη μεριά της καρδιάς) γιατί, επειδή τα ζώα κοιμούνται από τη δεξιά πλευρά, είναι κατά τι πιο σκληρή.. Τόσο μεράκι το έχει! Μάθαμε οτι οι ποσότητες είναι πολύ μικρές, γιατί δε θέλουν να μένει τίποτα για την επόμενη μέρα και οτι φούρνος μικροκυμάτων δεν υπάρχει μες το μαγαζί… Επέστρεψε και ο Πέτρος και η κουβέντα συνεχίστηκε.. "Εδώ θέλουμε ο κόσμος να φεύγει χορτασμένος και ευχαριστημένος! Να έχει περάσει καλά!

Διευθύνση: Αμφίσσης 34, Χολαργός
Τηλέφωνα: 211 4097 469 - 693 4002 735
Ωράρια: 16:00 εώς 00:30