Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά στην παρέα μας για την ιδέα του συγκεκριμένου site, η φίλη μας η Αθηνά μάς έδωσε μια κάρτα από ένα μαγαζί που όπως μας είπε, δεν έπρεπε για κανένα λόγο να παραλείψουμε από το site! Kάπως έτσι, βρεθήκαμε την επόμενη κιόλας ημέρα στην Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, ψάχνοντας τονούμερο 68. Στα αριστερά μας είχαμε τις γραμμές των τρένων και στα δεξιά, λίγο πιο κάτω από το μετρό, βρήκαμε το μαγαζί που ψάχναμε.

Άστυ 68. Με λογότυπο στην πινακίδα του μία ταχεία -τρένο-. Η πρώτη μας εντύπωση; ‘Ομορφο, παλαιό, φινετσάτο γαλλικό bistro! Μια εικόνα από άλλη εποχή, με στοιχεία που το προσαρμόζουν τέλεια στο δικό μας άστυ, την Αθήνα του σήμερα.
Μόλις μπήκαμε, μας καλωσόρισαν ο Παναγιώτης και ο Σπύρος . Οι εμπνευστές του όμορφου αυτού χώρου. Αφού ακούσαμε τα πιάτα ημέρας και έπειτα από μία παρατεταμένη ματιά στο γεμάτο κατάλογο, επιλέξαμε!

*Ανάμικτη σαλάτα με λόλα, iceberg, μαριναρισμένες ψητές πιπεριές, ξίγαλο Σητείας και dressing balsamico 6.90 ευρώ

*Χοιρινά πανσετάκια με σάλτσα κόκκινου κρασιού και πουρέ γλυκοπατάτας 9.50 ευρώ

*Μιλφέϊγ φάβας με τομάτα, βασιλικό και χταπόδι μαγειρεμένο σε λευκό κρασί 8.70 ευρώ

*½ κιλό κρασί χύμα Syrah Merlot αφιλτράριστο, κτήμα Αργυρίου 6.00 ευρώ

Περιμένοντας με ανυπομονησία τα πιάτα που διαλέξαμε, ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με ένα welcome dish (κέρασμα), το οποίο αποτελείτο από δύο ποτηράκια σούπας λαχανικών βελουτέ και δύο είδη χωριάτικων ψωμιών με προζύμι, σερβιρισμένα με dip παντζαριού, dip από λάδι και κρέμα balsamico. Ακολούθησαν η σαλάτα και τα κυρίως πιάτα, τα οποία ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικά! Γεμάτες γεύσεις, γαργαλιστικές για τον ουρανίσκο που μας έκαναν να μην αφήνουμε κάτω τα πιρούνια μας, παρά μόνο όταν τα πιάτα μας είχαν πλέον αδειάσει.

Ενθουσιαστήκαμε και από θέμα ποιότητας και από θέμα τιμής, γιατί όταν τελικά ήρθε ο λογαριασμός,το ποσό που αντιστοιχούσε στον καθένα ήταν 15.00 ευρώ /ανά άτομο.

Διευθύνση: Κωνσταντινουπόλεως 68, Γκάζι από 13.00-01.30

Τηλέφωνα: 210 34 66 896