Το εστιατόριο «Φιλίππου» το γνωρίζουμε χρόνια και ουκ ολίγες φορές το έχουμε επισκεφθεί για να γευτούμε τασπιτικής ταυτότητας φαγητά του! Και κάθε φορά, το ευχαριστιόμαστε το ίδιο. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να κατέχει μία θέση στη "συλλογή" μας...

Η ιστορία του ξεκινάει το 1923, στο ίδιο ακριβώς μέρος που το συναντάμε και σήμερα, στην οδό Ξενοκράτους 19. Σε ένα διώροφο κτίριο με εξωτερικό χώρο, χαρακτηριστικό του οποίου ήταν 9 χωμάτινα σκαλιά και πολλά μεγάλα βαρέλια, καθότι πρωτολειτούργησε ως κρασοπηλιό. Το 1935 και με την ίδια ιδιότητα, κέρδισε βραβείο το οποίο μπορείτε σήμερα να δείτε τοιχοκολλημένο πίσω απ' το γκισέ του ταμείου του.

Τη σημερινή μορφή τουπήρε το 1968, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό από το περιβάλλον και από τις συνταγές του μέχρι και σήμερα. Το σπιτικό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό, το φιλόξενο περιβάλλον του, καθώς και οι προσιτές τιμέςείναι ίσως οι βασικότεροι λόγοι που πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν, χωρίς τύψεις, τις κουζίνες τους και κάνουν το μαγαζί να ξεχειλίζει, στην κυριολεξία, καθημερινά. 

Απ' τα πολλά αγαπημένα μας πιάτα, εμείς διαλέξαμε και σας προτείνουμε: 

*Σαλάτα με άγρια χόρτα βουνού, κολοκυθάκια, μπρόκολο και καρότα βραστά 4.50 ευρώ

*Μελιτζανοσαλάτα με χειροποίητη μαγιονέζα και μελιτζάνες ψητές 3.60 ευρώ

*Κεφτεδάκια κοκκινιστά, φτιαγμένα με φρέσκο κιμά, καρότο, δυόσμο και κύμινο, συνοδευόμενα από πουρέ πατάτας 8.30 ευρώ

*Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι 8.50 ευρώ
*1/2 κιλό κρασί χύμα κόκκινο 4.00 ευρώ

*Εναλλακτικό πιάτο που σας προτείνουμε είναι το αρνάκι κρασάτο με θυμάρι και δενδρολίβανο, συνοδευόμενο από φρέσκες τηγανιτές πατάτες (10.80 ευρώ) 

Μαζί με το λογαριασμό ήρθε και κέρασμα από το μαγαζί, σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς και όχι για να μας «γλυκάνει», αφού πληρώσαμε μόλις 14.45 ευρώ / ανά άτομο.

Διευθύνση: Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι  Τηλέφωνα: 210-72 16 390